Halkı selamladıktan sonra kurulan sofrada yemek yiyen Kılıçdaroğlu, daha sonra toplanan partililere seslendi. Kılıçdaroğlu, “Şehit ve gazilerimiz var. 2002’de iktidara geldiklerinde terör yoktu bu memlekette. Her gün fidan gibi çocuklarımız geliyor. Şehit haberleri geliyor. Hepimizin yüreği kan ağlıyor. Ama ben bu ülkede her annenin kendi çocuğunu huzur içinde askere göndermesini istiyorum. Kaygı duymayacak çocuğum gelir mi gelmez mi diye. Duymamalı da zaten. Bu ülkeyi terör belasından kurtarmalıyız. Bir PKK terörü vardı bir de IŞİD terörü çıktı. İkisini de lanetliyoruz, ikisi de doğru değil. Bu ülkede acının, kanın ve gözyaşının yeri olmamalıdır. Beraber, huzur içinde yaşamalıyız. Sevgili anneler size sözüm söz. Bu terör belasından Türkiye’yi kurtaracağız” diye konuştu.
"ŞEHİTLER VE GAZİLER YÜKSEK KURULUNU KURACAĞIZ"
Şehit yakınlarının ve gazilerin milletvekilleri ile aynı sağlık haklarından yararlanacaklarından da bahseden Kılıçdaroğlu, “Şehit yakınları ve gazilerimiz var. Devlette nereye müracaat edeceklerini bilmiyorlar. CHP iktidarında Başbakanlığa bağlı şehitler ve gaziler yüksek kurulunu kuracağız. Böylece şehit yakınları ve gaziler nereye başvuracaklarını bilecekler. Dertlerini doğrudan bir yere anlatmalıdırlar ve çözümü de oradan üretmeliler. Bir şey daha yapacağız. Şehit yakınları ve gazilerimiz, milletvekilleri hangi sağlık haklarından yararlanıyorsa onlar da aynı haktan yararlanacaklar. Bu imkanı sağlayacağız onlara” ifadelerini kullandı.

"BOĞAZIMIZDAN KESERİZ, ÇOCUKLARIMIZA VERİRİZ"
Öğrencilerin beslenme çantasını kaldıracaklarını da belirten Kemal Kılıçdaroğlu, “Annelerin en büyük arzusu 'çocuklarımız çok iyi okusun, çok iyi eğitim alsın ve bizden daha iyi bir yaşam standardına ulaşsın' diye. Boğazımızdan keseriz, çocuklarımıza veririz. CHP iktidarında tam gün eğitim sistemi olacak. Çocuk sabah gidecek akşam evine gelecek. Beslenme çantasını kaldırıyoruz. Siz yetki verirseniz kaldıracağız. Anne beslenme çantası çocuğuma hangi besini vereyim diye sabahın köründe telaşa girmeyecek. Öğle yemeğini öğretmenleri ile birlikte hiçbir bedel ödemeden okulda yiyecekler” dedi.

Türkiye’yi kimin yönettiğinin belli olmadığını savunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Çözüm çözüm dediler sonra kalktılar dediler ki PKK bizi kandırmış. Sen çocuk musun ülke yönetiyorsun ya. Biliyorsunuz bir sürü yargılamalar oldu efendim paralel bizi kandırdı. Ya siz çocuk musunuz siz devleti yönetiyorsunuz. Sen niye kanıyorsun kardeşim. Vatandaş sana yetki verdi ülkeyi adam gibi yönelt diye. Şu anda ülkede yönetim boşluğu var. Kimin Türkiye’yi yönetiği belli değil” şeklinde konuştu. 
Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu halka hitap etmek üzere Ortaköy’den Geyve’ye hareket etti.
/İHA