Erdoğan'ın yeniden AK Parti Genel Başkanı olmasının büyük bir sevinçle karşılandığını belirten Başkan Kılıç, "Cumhurbaşkanı olduğu günden bu yana kalben yanımızda olan ancak kanunen partimizden uzak kalmak zorunda kalan Genel Başkanımızla yeniden buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlk günkü aşkla gerçekleştirdiğimiz 21 Mayıs kongresi hayırlara vesile olsun" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Başkan olduğu kongrede AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu'nun MKYK Üyeliğine seçilmesi ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün'ün yeniden MDK Üyeliğine seçilmesinin teşkilatta motivasyonu arttırdığını ifaden Kılıç, "Girdiği her seçimden alnının akıyla çıkan Sakarya'mızdan kongrede MKYK ve MDK listelerine birer Milletvekili seçildi. Sayın Cumhurbaşkanımıza listede ilimize de görev verdiği için teşekkür ediyorum. Partimize çok hizmetleri bulunmuş geçmiş dönem İl Başkanımız Sayın Recep Uncuoğlu'nun AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulunda da ilimize katkıları olacağı düşüncesindeyim. Bu vesile ile MKYK'ya seçilen Milletvekilimiz Recep Uncuoğlu'nu ve MDKY'ya yeniden seçilen Milletvekilimiz Ayhan Sefer Üstün'ü de kutlarım. Allah daha büyük hizmetler nasip etsin" şeklinde konuştu.

Kongreyle birlikte görev süresi sona eren Milletvekili Şaban Dişli'ye de teşekkür eden İl Başkanı Fevzi Kılıç, "Genel Başkan Yardımcısı olduğu gündem bu yana çalışmalarımızda bizlere öncülük eden, birlik ve beraberliğimiz için çaba sarf eden Milletvekilimiz Sayın Şaban Dişli'nin önümüzdeki süreçte de Sakarya'ya hizmetleri devam edecektir. teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesile ile Genel Başkan Yardımcılığı görev süresi dolan Milletvekilimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.