İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti Genel Merkezi tarafından, kongrede yeniden il başkanı olarak aday gösterildi. Kararın açıklanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen kılıç, süreç hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Görevde bulunduğu 3 yıl içinde teşkilat olarak sürekli mücadele içinde olduklarını ve yollarına hız kesmeden aynı kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.

Kılıç, “3 yılın nasıl geçtiğini gerçekten biz de anlayamadık. 1 Kasım seçimlerinde 67,3 oranı ile Türkiye ortalamasının 17 puan üstünde bir oy aldık. 1 Kasım seçimlerinden sonra hükümetimiz güzel işler yaparken önümüze bir 15 Temmuz Darbe girişimi çıktı. O gün teşkilatımızda buluştuk ve Sakarya'da 183 bin kişiye mesaj atıp ulaşarak, vatandaşlarımızı sokağa döktük. Teşkilatımızın sadece 15 Temmuz'da yapmış olduğu mücadele gerçekten bir başarı hikayesidir Sakarya'da. 16 Nisan referandumunda da Sakarya yine üzerine düşen görevi yerine getirdi. Genel Merkezde yapılan toplantılarda Sakarya ile alakalı hep güzel cümleler söyleniyor. Ama bizden de beklentileri hep yüksek" dedi.

Kılıç, "Genel Merkezimiz bize kongre ile alakalı faaliyetlerimize başlamamız noktasında bir talimat verdi. Burada bir komisyon oluşturduk. Kongreye Cumhurbaşkanımız da katılacak. Kendisini en güzel şekilde ağırlayacağız. Genel Merkezin yazılı beyanında, geniş istişarelerle yönetimimizi oluşturma beyanı var. Burada da tabi kriterler, kıstaslar var. Bunla alakalı da çalışmalarımıza başlayacağız. 3 yıldır sadece teşkilat ile alakalı bir mücadele içerisinde olduk. Teşkilatın dışında şehrin konuları ile alakalı zaman zaman bakanlar ve genel müdürlerimizle toplantılar yaptık. Ancak hangi tarafa ağırlık verdiniz diye sorulursa, inanın teşkilata biraz daha fazla ağırlık verdik. Bundan sonra ki süreçte Allah nasip ederse Sakarya'nın sorunları ve problemleri ile alakalı hangi noktada hangi şiddette cümleler söylenecekse biz onu söyleriz. Biz 3 yıldır bu görevi yerine getirdik, bundan sonraki süreç ve kongrede de Allah nasip ederse tekrardan il başkanlığı görevine arkadaşlarımızla beraber devam edeceğiz. Geniş bir istişare yapacağız" diye konuştu.