Bilindiği gibi 10 Kasım törenlerinde tartıştığı bir vatandaşa “gavat” demesi kameralara yansıyan Hüseyin Avni Coş’un bu sözü uzunca bir süre tartışıldı.

Gerçi daha sonra tartıştığı vatandaşa “gavat değil kavas” dediğini ileri süren Hüseyin Avni Coş’un Sakarya’ya atanmasıyla bu açıklaması yine gündeme geldi.

Hüseyin Avni Coş’unson kararnameyle Sakarya’ya atanmasının ardından gazeteci Mehmet Baransu kendi hesabından ilginç bir tweet attı.

Sakaryalılara dilek ve temennide bulunan Baransu yazdığı tweette, “Geçmiş olsun Adana. Allah sabır versin Sakarya” dedi…

Hüseyin Avni Coş sadece gazeteci Mehmet Baransu’nun gündeminde değildi. Gün boyu “sosyal medyada” bu konuyla ilgili tweetler gitti geldi.

En son Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Oktay Vural da Hüseyin Avni Coş ile ilgili enteresan bir yorumda bulundu.

Meclis’te açıklama yaptığı bir sırada son valiler kararnamesi üzerinde de görüşlerini bildiren Vural, Hüseyin Avni Coş ile ilgili şunları söyledi;

“Adana Valisi’nin Meclis’te ‘kavas’ olarak görevlendirilmesini düşünmüştüm ama Sakarya’ya vali olarak göndermişler. Allah Sakaryalıları bu validen korusun…”

Atılan tweet ve “sosyal medya” üzerinden yapılan eleştirilere bakacak olursak Hüseyin Avni Coş’u Türkiye’de tanımayan bilmeyen yok.

Herkes kendisini 10 Kasım törenlerinde tartıştığı bir vatandaşa sarf ettiği sözden dolayı çok iyi tanımış.

Hüseyin Avni Coş Adana’da nasıl bir valilik yaptı, hizmetleri nasıl onu konuşan eden ve bilen yok.

Herkes bizim için kendince iyi dilekte bulunup “Allah Sakaryalıları korusun” mealinde açıklama yapıyor o kadar…

Buyurun Sakarya Valisi Mustafa Büyük. O’nu bizden başka tanıyan bilen var mı? İsmini duyan, cismini gören bile yok.

Adana’da ki gazeteci arkadaşlar, Sakarya Valisi Mustafa Büyük hakkında bilgi almak için arayıp sordular. Hatta bir de fotoğrafını rica ettiler.

Bizde dilimiz döndüğünce Adana’da ki arkadaşlara ne kadar çalışkan olduğunu, vatandaşla hep iç içe durduğunu anlattık.

Hele gazetecilere ayırım gözetmeksizin hep eşit mesafede durduğundan falan bahsettik. Tabi Adana’da ki gazeteci arkadaşlar da bu anlattıklarımıza sevindi…

Merak edip bende kendilerine, Sayın Hüseyin Avni Coş “sosyal medyada” anlatıldığı gibi zor birisi mi diye sordum. Aldığım cevap çok ilginç oldu.

Şimdi Adana’da ki gazeteci arkadaşların Sayın Coş ile ilgili anlattıklarını burada dile getirmek istemiyorum. Nasıl biri olduğunu yaşayıp hep birlikte göreceğiz.

Lakin şu kadarını söylemek gerekirse, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un “kendi gelmeden namı geldi” diyerek, bundan farklı anlamlar çıkartmamak gerekiyor…