“Peki bizim köylümüz ne yapacak?”

Buluşmada Serdivan’da görüştüğü her vatandaşın geçinememekten şikayet ettiğini söyleyen Kazan, “Hayvan yetiştiren zarar ettiğini söylüyor, ürün eken ürününün para etmediğini söylüyor, kiminle konuşsam şikayetçi” dedi.

Belediyeciliğin sadece yol, kaldırım yapmak olmadığını ifade eden Kazan, “Vatandaş ekonomik krizle baş etmeye çalışırken belediyelerin işi, onların geçinebilmesini sağlayacak çözümler üretmek, olanaklar bulmak olmalıdır” diye konuştu.

İthalatın yerli üreticinin belini büktüğünü anlatan Zafer Kazan, “Hayvanı ithal ediyoruz, yetmedi bir de et ithal ediyoruz. Tohumu ithal ediyoruz, yetmedi bir de sebzeyi ithal ediyoruz. Peki bizim köylümüz ne yapacak?” diye sordu.

Kırsal kalkınma için projelerini anlattı

Konuşmasında Serdivan nüfusunun yüzde 10’unun hali hazırda tarım ve hayvancılık yapılan verimli topraklar üzerinde olduğunu anlatan Kazan, belediyenin burada yaşayan insanların geçimine dair bir planının, fikrinin olması gerektiğini belirterek, Serdivan’ın kırsal mahallelerine dair projelerinden bahsetti.

Kazan’ın, “Serdivan’da Kırsal Kalkınmayı Destekleyeceğiz” başlığı altında sıraladığı projeleri şöyle;

- Belediye bünyesinde bir “Kırsal Kalkınma Bürosu” kurmak.

- Kazımpaşa’yı etrafında tarım yapılan köylerle birlikte, bir tarım merkezi haline getirmek.

- Kazımpaşa’da bir üretici pazarı kurmak. Bu pazarda sebze halinden gelen malların değil, köylünün kendi ürettiği ürünlerin satılmasını sağlamak.

- Serdivan’daki verimli toprakların kıymetini bilerek, bu topraklarda doğal ve temiz üretimi desteklemek. Üreticiye bilgi başta olmak üzere, yerli tohum, fide ve fidan desteği vermek. Sakaryalıyı Serdivan’da üretilen doğal gıda ile buluşturmak.

- Serdivan’da her geçen gün zayıflayan hayvan yetiştiriciliğini destekleyerek canlandırmak.

- Kırsal alanlarda açılacak “Sosyal Gelişim Merkezleri”nde, meslek eğitimleri vererek işsiz gençlerin meslek sahibi olmalarına katkıda bulunmak.