Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tatile girmesinin ardından çalışmalarına ara vermeden devam eden AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, bayramlaşma programlarına katıldıktan hemen sonra Kazakistan’a gitti.

Katılım oranının yüzde 96 olduğu seçimi aralarında Türk Keneşi ve Türk Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) temsilcilerinin de bulunduğu 172 yabancı gözlemci izledi. Gözlemcilerin büyük bir kısmı, seçim sürecini başkent Astana'daki valilik binasında kurulan sandıkta takip etti. Parlamentonun, Meclis ve Senatodan oluştuğu Kazakistan’da Senato milletvekillerinin 15'i cumhurbaşkanı kararıyla, 32'si yerel konsey temsilcileri tarafından 5 yıllık süreyle seçilirken, merkez Seçim Komisyonu tarafından açıklanan resmi olmayan sonuçlara göre, aralarında Akmola, Aktöbe, Atırau, Güney Kazakistan, Cambıl eyaletleri vali yardımcılarının da bulunduğu 16 kişi en yüksek oyu alarak senatör oldu.

Seçimlerin ardından Sakarya’ya dönen AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, Kazakistan'ın Orta Asya bölgesinde elde ettiği başarılarıyla dikkati çeken ülke olduğunu belirterek, “Kazakistan’da demokrasiyi de içselleştirme konusunda önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Buradaki atmosferin büyük olgunlukla gerçekleştirildiğine ve neticelendirildiğine tanıklık ettim. Umuyoruz bu seçimler dost ve kardeş ülkemiz Kazakistan'ın gelişmesini daha da artıracaktır" ifadelerini kullandı.