1 Kamyon dolusu yardım malzemesiyle yola çıkan İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu ve ekibi, burada AK Parti Mardin İl Başkanlığı, Mardin’de görev yapan emniyet güçleri, Mardin jandarma komutanlığı ve terörden dolayı evlerini terk etmek durumunda kalan aileleri ziyaret ederek her birine ayrı ayrı hediyeler götürdü.
Mardin ziyaretleri ile ilgili açıklama yapan İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, “Kardeş il projesi kapsamında gittiğimiz Mardin’de ilk ziyaretimiz emniyet güçlerimize oldu. Kendilerine hemşehrilerimizin hazırladığı ve üzerinde küçük notların olduğu fındık içlerini ikram ettik. Emniyet ziyaretimizde bize anlatılanlar nedeni ile çok duygulu anlar yaşadık. Daha sonra jandarma komutanlığını ziyaret ettik. Onlara da memleketimizden pişmiş kabak tatlısı ikram ettik” şeklinde konuştu.



“Zor şartlar altında kahramanca mücadele”
AK Parti Sakarya Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, “Kardeş il projesi ile anladık ki burada mücadele vermek tahmin ettiğimizden de zor. Askerimiz, polisimiz bu şartlar altında kahramanca mücadele ediyorlar. En çok ihtiyaçları olan bizlerin desteğini hissetmek. Bizim de her fırsatta askere ve polise sahip çıkarak onların motivasyonlarını yüksek tutmamız gerekiyor. Allah hepsinin yardımcısı olsun” diye konuştu.



El ele Mardin'in yaralarını saracağız”
Başkan Hatipoğlu, bölgede terörden kaçan aileleri de ziyaret ettiklerini belirterek, “İhtiyaçları doğrultusunda kendilerine giyim eşyaları hediye ettik. Çocuklara oyuncaklar verdik. Elimizden geldiğince kardeş ilimiz Mardin'in yaralarını sarmaya çalışacağız” dedi.