AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, referandum çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Karasu’da düzenlenen programlarda vatandaşlarla buluşan Başkan Kılıç’a AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Karasu İlçe Başkanı İshak Sarı, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve partililer eşlik etti.

Çiftçilerden ‘Evet’ kararı
İlçede yapılan seçim çalışmaları kapsamında Karasulu çiftçiler ve AK Partili yöneticiler bir araya geldi. Referandumda evet diyeceklerini ifade eden pankartları traktörlerine asan çiftçiler, şehir merkezine konvoyla geldi. Karasulu çiftçilere desteklerinden dolayı teşekkür eden AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Çiftçilerimiz AK Parti iktidarında rahat bir nefes aldı. Üretime verdiğimiz önemden dolayı her zaman bizi desteklediler. Ülkemizin önemli bir dönüm noktasına gireceği referandum için desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


“Birliğimizi bozmaya güçleri yetmez”
Başkan Kılıç, konuşmasının devamında Avrupa’nın ülkemize karşı tutumuna karşı bir bütün olarak hareket edilmesi gerektiğine değinerek, “AK Parti milletimizin gönlünde taht kurmuş birlik ve beraberlik hareketidir. Bu birlik ve beraberliği bozmaya kimsenin gücü yetmez. Referandumda vereceğiniz evet oyları Avrupa’ya karşı en net mesaj olacaktır. 16 Nisan’da desteklerinizle sandıktan evet çıktığında göreceksiniz; hayır için kampanya yürüten Avrupalı Devletler yaptıklarına pişman olacak” dedi.

“Ülkemizin geleceğini aydınlığa çıkaracağız”
AK Parti heyeti daha sonra Karasu’da AK Parti İl Kadın Kolları’nın düzenlediği programa katıldı.
Programın selamlama konuşmasını yapan AK Parti Karasu İlçe Kadın Kolları Başkanı Nesrin Basmacı, “Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde sürdürdüğümüz çalışmalarımıza 16 Nisan’a kadar devam edeceğiz. Karasu Kadın Kolları olarak sorumluluk bilinciyle güçlü bir evet için çalışacağız. Evinin ve teşkilatın yükünü çeken kadınlarımıza selam olsun. Güçlü bir Türkiye, tek devlet, tek bayrak, tek millet, tek vatan için evet diyoruz derken; Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, “Bugün Karasu’da referandumda evet çıkacağını kadınlarımızın gözünde görüyorum. Avrupa’ya gereken cevabı vereceğiz. Bu seçimin komutanları kadınlarımız çok güçlü çalışarak onlara bir ders verecekler. Kadın kollarımızı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.


“Özgürlük için evet”
Karasu’nun her zaman olduğu gibi coşkulu olduğunu vurgulayan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu ise, “16 Mart’ta Cumhurbaşkanımıza verdiğimiz sözü tutacağız. Kadınlar olarak Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Sayesinde sadece seçme ve seçilme hakkı olan, dünyanın yarısını oluşturan kadınlarımız çok fazla hak kazandı. Devletimiz çocuğumuza kendimiz bakmamız için her şeyi yaparken, kendisi de bu sorumluluğu üstlenebiliyor. İnancımızı yaşamamıza engel olunan sıkıntılı günlerden bu güzel günlere geldik. Biz evet derken eskiden yapılan darbelerin olmaması için, özgürlüklerimiz için, evlatlarımız okul kapılarında başörtülerinden dolayı kalmasın diye evet diyeceğiz. Önümüzde 20 dakika gibi bir 20 gün var. Her yerde her ortamda eveti anlatmamız gerekiyor ve anlatacağız” ifadelerini kullandı.


“Ülkemizin geleceği için karşınızdayız”
Teşkilat mensuplarına seslenerek ülkenin milletin geleceği için yine hep beraber yollarda olduklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Yorulmadan, yüksünmeden, severek isteyerek bu yoldayız. Bu çalışmalarımızla ülkemizin önünü açacağız. 15 yıl önceki Türkiye ile bugünkü Türkiye arasındaki farkları saymaya kalksak sabaha kadar bitmez. Tüm ilçelerine nitelikli hizmet götüren belediyeler haline geldik. Bu güçlü hükümet ve istikrar ile oldu. Eski günleri tekrar yaşayıp çocuklarımıza kötü günleri miras bırakmamak için 16 Nisan çok önemli. Biz sizlerin karşısına her zaman sizlerin ve ülkemizin geleceği için çıktık. İnşallah 16 Nisan’da gideceğiz evet mührünü basacağız ve ülkemizin geleceğini aydınlığa çıkaracağız” şeklinde konuştu.



“Artık oyunu millet kuracak”
AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, “Türkiye çok zor zamanlar geçirdi. Bir pul parası bulamayan mahkemeler adaleti yerine getiremedi. Sokaklarda dolaşması gereken polis araçları deposuna benzin koyamadığı için hırsızları suçluları kovalayamadı, hastane kapılarında insanlarımız öldü, kızlarımız üniversite kapılarında bırakıldı. Bütün siyasi mücadelesinde millete hizmet yolunda her engeli aşmak için mücadele eden Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte millet iradesi egemen oldu. Koalisyonların zayıflığı yüzünden bu milletin inancıyla, başörtüsüyle, kahramanlığıyla derdi olanlar, zayıf hükümetler yüzünden bu memlekette at koşturdular. Siyaseti dizayn ettiler, medyayı ele geçirdiler, silahlı kuvvetler eliyle darbe yaptılar. İş adamları gazete ilanlarıyla hükümete muhtıra veriyordu. Devletin boş bıraktığı her yeri mafyalar doldurmuştu. Milli iradenin egemen olmadığı yere vesayet çökmüştü. Milletin iradesi ne zaman tek parti de buluştu o zaman istikrara kavuştuk. Koalisyonlarda har vurdular harman savurdular, devletin imkanlarını çarçur ettiler ve ülkemizin üzerinde oyunlar kurdular. Artık oyunu millet kuracak. Biz bundan sonra Cumhurbaşkanlarımızı seçeceğiz. Millete tepeden bakanlar değil milletin adamları Cumhurbaşkanı olacak. Yeni sistemle çift başlılığa, hükümetsiz kalmaya ve koalisyonlara elveda diyoruz” dedi.



“Heyecan bizi motive ediyor”
AK Parti’nin kuruluşundan bu yana millete ve insanlara hizmet etmeye çalıştığının altını çizen AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç da, “Kurulduğumuzda hiç kimsenin aklından bu kadar hizmet geçmiyordu. İlk yıllarda 10 bin kişi olan mitinglerimizde şimdi 80-100 bin kişi var. Her gittiğimiz yerde sevgi ile heyecan ile karşılaşıyoruz. Bu heyecan bizi ciddi anlamda motive ediyor. Ben bunun için Kadın kolları teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Böyle omuz omuza ve gönül gönüle olmak çok kıymetli. Allah’ın izniyle 16 Nisan’da sandıkta yine bir tarih yazacak ve Sakarya’dan Türkiye’ye çok güçlü bir evet göndereceğiz” diye konuştu.