Araştırma önergesi

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan TBMM Başkanlığı’na Meclis Araştırması için bir önerge verdi. Türkkan önergesinde, “İşgücünün önemli bir kısmını oluşturan ancak refah seviyesi açısından beklenen noktada bulunmayan asgari ücretli çalışanların gelir seviyelerinin iyileştirilmesi için ücretleri üzerinden alınan her türlü vergiden muaf tutulmaları gerekmektedir. Bu kapsamlı çalışmanın temelini oluşturması ve asgari ücretli çalışanlarla ilgili detaylı bilgi havuzuna ulaşılması amacıyla; Anayasa’nın 98. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 104. ve 105. maddeleri gereğince meclis araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz” dedi.

AK Parti’den ret, MHP’den çekimser

Önerge TBMM Genel Kurulu’nda oylamaya sunuldu. AK Parti’nin ret oyu kullandığı oylamada MHP Milletvekilleri de çekimser oyu kullanınca, Meclis Araştırması açılması ile ilgili önerge reddedilmiş oldu.

Dikbayır’dan tepki

Ülkemizde milyonlarca dar gelirli kişiyi ilgilendiren böylesine önemli bir konuda çalışmalara temel oluşturması adına Meclis Araştırılması açılmasına bile karşı gelen İktidar ve MHP’nin tutumlarını halkın taktirlerinde bıraktıklarını ifade eden İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, “İşbirlikleri ve ittifakları Meclis’te devam ediyor. Milletimizin menfaatine olacak böylesine önemli bir konuyu bile siyasete alet ediyorlar. Bu öneri geçseydi asgari ücretliler biraz olsun nefes alacaklardı. Her şeye para bulanlar asgari ücretliye bulmak istemedi. Saflarını, milletimizin yanında olup olmadıklarını bir kere daha belli ettiler. Türk milleti bunu görmeli, duymalı, öğrenmeli. Taktir milletimizindir” diye konuştu.