CHP İl Başkanı Ecevit Keleş'in "FETÖ’nün siyasi ayağında Sakarya’da belediye başkanları var" sözlerine tepki gösteren AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, iddiaların ispatlanmasını istedi. 

Yunus Tever, “FETÖ’nün siyasi ayağında Sakarya’da belediye başkanları var diyerek AK Partili belediyelerimize iftira atan ve karalamaya çalışan Keleş’e soruyorum; eğer ispata yönelik bir şey varsa, hukukta kaide şudur, müddei (iddia sahibi) iddiasını ispatlamakla mükelleftir.’ Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devleti içerisinde emniyet, yargı ve adli birimlerin adresi de bellidir. Arşivine mi bakıyorsun? Kirli mutfağına mı bakıyorsun? FETÖ’cü dostlarına mı soruyorsun? Gündeme gelme çabası için ortaya attığın ve iddia ettiğin konuda bir bilgin, belgen varsa hemen paylaş. Fakat yoksa müfterisin” dedi.

"CHP'nin söyleyecek tek sözü yok"
Tolstoy'un "Birine çamur atmadan önce düşün ve sakın unutma, önce senin ellerin kirlenecektir" sözlerini hatırlatan Tever, “Keleş, bize çamur atmaya çalışırken elinde çamurla yakalanmıştır. Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin ana muhalefet ve onun başındaki zat olduğunu söylemekten dilimizde tüy bitti. Bölücü, mezhepçi terör örgütleriyle ve uzantılarıyla kol kola yürüyen CHP, 17-25 Aralık'tan sonra bu kadroya FETÖ'yü de dahil etmiştir. Esasen bu konuda söyleyecek tek sözü olmayan CHP’nin, FETÖ'nün siyasi ayağı diye ortaya çıkması, suç mahalline dönen hırsız misali kendi kendini ele vermesidir. Baykal'ın genel başkanlıktan ayrılması ve yerine Kılıçdaroğlu'nun gelmesiyle birlikte CHP bu işin tam göbeğine yerleşmiştir. Baykal'a kurulan kaset kumpasının savcısı FETÖ'den ihraç edildiği halde Kılıçdaroğlu başta olmak üzere hiç bir CHP’linin bu konuda herhangi bir söz söylediğini duydunuz mu? Tam tersine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ tetikçisi savcının görevden alınmasına şiddetle karşı çıktığını söyledi. Kılıçdaroğlu ve ekibi omurgasız siyaset yapmaktadır. FETÖ’ye diyet borçlarını ödemeye devam eden siyasi anlayışın tek derdi AK Parti'ye zarar vermektir. Bunun için yapmayacakları iş, atmayacakları iftira yoktur. Bugün aynı anlayışın tezahürü ile belediye başkanlarımıza iftira atmak istemektedirler. Sayın Keleş; yargının, savcılığın, adliyenin, emniyetin yeri ve adresi bellidir, elinde bir bilgi, belge olmadan konuşursan bunun da hesabını hukuk önünde bizler sorarız” şeklinde konuştu.