Adapazarı’nı daha çok gelişen, büyüyen, daha ferah ve aydınlık günlere hep birlikte taşıma gayreti içinde olduklarını söyleyen AK Parti adayı Mutlu Işıksu, bu çerçevede 11 başlıktaki ilkeler doğrultusunda çalışacaklarını dile getirdi.

Bu 11 ilkeyi; şehir planı, altyapı ve ulaşım, kentsel dönüşüm, benzersiz şehir, akıllı şehir, çevreye saygılı şehir, sosyal belediyecilik, yatay şehirleşme, halkla birlikte yönetim, tasarruf ve şeffaflık ile değer üreten şehir olarak sıralayan Mutlu Işıksu, “Adapazarı ile ilgili önemli kararlar, Adapazarı insanıyla birlikte alınacak. ‘Adapazarı’nı çok seviyoruz’ platformu kurularak oluşturulacak bölge meclisleri ile muhtarların ve vatandaşların talepleri en kısa sürede çözüme kavuşturulacak” dedi.

Işıksu ayrıca, “Doğup büyüdüğüm şehrin Adapazarı için hayallerimiz vardı ve yola çıktık. Şimdi hayalleri gerçeğe dönüştürme zamanı. Şimdi milletimizin hemşehrilerimizin zamanı. Adapazarı’na hep birlikte hizmet sunmanın zamanı. Gönülden sevdiğimiz hemşehrilerimizin üzerine titreyerek kadim geçmişimizden aldığımız ilham ve zamanın ruhuna uygun çalışmalarımızla Adapazarı’nı daha çok gelişen, büyüyen, daha ferah ve aydınlık günlere hep birlikte hazırlayacağız” diye konuştu.

Mutlu Işıksu’nun, seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleri de dikkat çekiyor.

Adapazarı’na yeni bir belediye hizmet binası kazandırmayı hedeflediklerini dile getiren Işıksu, mevcut hizmet binasının yıkılarak yerine Ada Meydan yapılacağını söyledi.

Yeni hizmet binasının Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan modern fikirlerle tasarlanacağını belirten Işıksu, “Aynı zamanda, zamanın ruhuna uygun, merkez ilçesinin itibarına yakışacak ve yeşil teknoloji imkanlarıyla donatılacak yeni bir hizmet binasını Adapazarı’na kazandıracağız” dedi.

Yeni hizmet binasının, ilçe nüfusuna hizmet edecek ölçekte olacağını ve aynı zamanda büyük bir de otoparkının bulunacağını söyleyen Işıksu, tüm birimlerin mümkün olduğunca tek bir hizmet binasında toplanacağını, yenilikçi ofis anlayışı ile teknolojinin ilgili tüm imkanları kullanılarak hizmet kalitesinin artırılacağını dile getirdi.

Adapazarı Belediyesinin mevcut hizmet binasının bulunduğu alanda ise esnafı mağdur etmeyecek şekilde düzenleme çalışmaları yaparak meydana daha modern bir görünüm kazandırmayı hedeflediklerini söyleyen Mutlu Işıksu, “Ticari faaliyetlerini sürdüren esnaf projeye entegre edilecek, meydanın alt kısmına şehir trafiğini rahatlatacak, teknolojinin ilgili tüm imkanlarının kullanılacağı akıllı otopark inşa edilecek” dedi.