Esentepe Mahallesinde bir kahvehanede vatandaşlar ile bir araya gelen Kazan, özellikle ulaşım sorunu ile ilgili konuştu. Sadece Esentepe’de değil Serdivan’ın genel bir ulaşım sorununu olduğunu belirten Kazan, göreve gelmesi ile birlikte ulaşım sorununu çözeceklerini söyledi.

 “Daha önce birkaç defa Esentepe’ye geldim ve sizleri dinledim. En büyük sıkıntınızın ulaşım olduğunu defalarca anlattınız. Sadece bu mahallede değil genel olarak ilçemizde ki bu sıkıntıyı gidereceğiz, ulaşımı sorun olmaktan çıkaracağız” şeklinde konuşan Kazan, Esentepe için neler yapacağını anlattı.

“Belediye öğrenci yurdu açacağız”

Sakarya Üniversitesi’nin burada olmasına, hatta adının Esentepe Kampüsü olmasına rağmen, Esentepelilerin  üniversiteden yararlanamadığını anlatan Zafer Kazan, “Üniversitemiz bu mahallede ancak, maalesef hiçbir şekilde üniversiteden yararlanamıyor. Ulaşım sorununu çözmemiz ile birlikte bu bölgeye Belediye Öğrenci Yurdu yapacağız. Hem üniversiteli kardeşlerimizin barınma problemini çözeceğiz hem de Esentepe’de ki esnafın, çiftçinin kalkınmasını sağlayacağız. Öğrenci kardeşlerim ile birlikte Esentepe’nin çehresi değişecek, hem üretecek, hem kazanacak hem de sosyal hayat renklenecek” dedi.

“Soğuk hava deposu kuracağız”

Bu bölgede tarım ile uğraşanlar için soğuk hava deposu kuracaklarını söyleyen Kazan, “Biliyorum çok zor şartlar altında üretmeye ekip, biçmeye çalışıyorsunuz. Meyvenizi, sebzenizi korumak ve değerinde satabilmeniz için burada bir soğuk hava deposu kuracağız. Ürünlerinizi bozulmadan saklayabileceğiniz bu depo size ürettiklerinizi değerinde satma olanağı sağlayacak” şeklinde konuştu.

“Belediye kar amacı güden bir şirket değildir”

Esentepe ve Kazımpaşa’da yaptığı ev toplantısında Serdivan genelinde yine en büyük sıkıntılardan biri olan 18 uygulamaları olduğunu dile getiren Kazan, “Belediye haksız yere insanların arsasına el koyan ardından da o arsayı müteahhitlere satan, kar amacı güden bir şirket değildir. Belediye halkının zor gününde elinden tutan, öğrencisini düşünen, çalışanı, üreteni destekleyen, yaşlılarını ve engellilerini gözeten bir organizasyonun, dayanışmanın adıdır. Belediyecilik, insanların hayatını kolaylaştıran planlamalardır. İşte biz Serdivan’da böyle bir belediyecilik yapacağız” dedi.