Ziyarette, Şeker'e Ak Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç ve Başkan Yardımcısı Yunus Tever ile Ak Parti Arifiye İlçe Başkanı Ethem Çınar eşlik etti. Arifiye belediyesi Başkan Yardımcısı Adnan Akbaş ta Başkanın yanında hazır bulundu.
Ziyarette, Arifiye Beledi Başkanı İsmail Karakullukçu, konuklarına Arifiye hakkında brifing verdikten sonra, Belediyenin çalışmaları ve hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi verdi.
Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; "Ak Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız İlyas Şeker ve İl Başkanımız Fevzi Kılıç'ın ziyareti bizleri ziyadesiyle memnun etti.  Az önceki bilgilendirme konuşmamda da belirttiğim gibi, bir yerleşim yerinin büyüyüp gelişmesi, güzelleşmesi, planlı şehircilik uygulamalarından, hayata geçirilecek imar uygulamalarından geçiyor. Siz insanlara tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği, sakin, güvenli ve huzurlu bir ortam sağlarsanız,  insanların oraya olan talebi artıyor. İşte, Arifiye'miz de böyle bir yer. 2009’da göreve geldiğimiz günden bu yana altyapı, yol, temizlik, park ve bahçelerin bakım, onarımı ve yenilerinin yapılması gibi asli işlerimizin yanında,  ilçemize değer katacak, insanımızın sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak tesis projelerini hayata geçirdik. Yine Arifiye'miz de, 24 ayrı bölgede 3194 Sayılı Kanunun 18'nci madde uygulaması yaparak, sıkıntılı bölgelerde planlı alanlar oluşturduk. Bu çalışmalarımızdan sonra da, Arifiye rağbet gören bir yer oldu. Şu an ilçemizin birçok yerinde yeni ve modern tarzda yapılan site ve villa inşaatları mevcut. Biz, 2009 yılında ve sonrasında 2014 yılındaki Mahalli İdareler Seçimlerinde vatandaşımıza ne söz verdiysek, hayata geçirdik. Vatandaşımız da çalışmalarımızı takdir ederek yükselen bir oy potansiyeli ile bizi yeniden bu makama seçti. Hamdolsun, projelerimizi hayata geçirirken, imar planlarımızı yaparken, Bakanlıklar nezdinde ihtiyaç duyduğumuz desteği siz değerli büyüklerimizden gördüğümüz, tam bir ekip çalışması sergilediğimiz için de  vatandaşa karşı yüzümüz hiç kara çıkmadı. Burada yeri gelmişken, Bizlere karşı gösterdiğiniz ilgi ve destek için Başta siz değerli büyüklerimize, Sayın Milletvekillerimize, Sakarya Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coş'a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu'na, Ak Parti İl Başkanımız Sayın Fevzi Kılıç'a, Arifiye İlçe Başkanımız Ethem Çınar ve değerli Yönetim Kuruluna Arifiyeli hemşerilerim adına çok çok teşekkür ediyorum" dedi.