Yerel seçim hazırlıkları, aday adaylığı süreci, yapılacak teşkilat çalışmaları ve temayül hazırlıkları başlıklı gündem maddeleriyle ilçe başkanlıklarına ziyaret gerçekleştiren İl Başkanı Kılıç, önemli bir seçim sürecinin arifesinde olduklarını, bütün seçmenlerin gündelik hayatını etkileyen ve bizatihi ilgilendiren seçim sürecinde en küçük bir detaya önem verdiklerini söyledi. Yerel seçimlerin, genel seçim sürecinden çok farklı olduğu ve mikro siyaset açısından her ilçenin dinamiklerine eğilim göstererek, aday belirleme sürecinden başarıyla çıkaracaklarını ifade etti.

Aday Adaylığı süreciyle ve mevcut işleyişteki sorunlara dikkat çeken İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Her seçim süreci öncesinde aday adaylığı süreçleriyle teşkilatlarımızda büyük bir heyecan ortaya çıkıyor. Dolayısıyla birçok arkadaşımız, dostlarımız da doğal olarak aday adaylığı süreciyle başvuru yapma iradesinde bulunuyor. Bildiğiniz üzere Genel Merkezimizin almış olduğu karar doğrultusunda mevcut İl ve İlçe Başkanları istifa ederek aday adayı yapılmadı. Genel Merkez nezdinde mevcut başkanlar doğal aday adayı kabul edilip, değerlendirmeye tabii tutulacak. O nedenle bende bazen duyuyorum, Fevzi Kılıç Büyükşehir’e aday.. Adapazarı’na aday..  kimsenin endişesi olmasın, halkımız ve teşkilat mensuplarımız kimi istiyorsa aday o olacaktır. Benim ile ilgili durum Şuanda AK Parti Sakarya İl Başkanıyım, Genel Merkezimizle istişare ve görüşme halindeyim. Hangi görev olursa olsun en iyisini yapmaya ve ifa etmeye hazırım. Fakat şunu belirtmeliyim ki hiçbir aday adayı bir diğerinden üstün değildir. Aksine aday adaylarımız birbirinin refiki olacaktır. Bu yüzden özellikle bu konuda ilçe başkanlarımıza ve aday adaylarımıza uyarıda bulunarak görev sorumlulukları ve süreci hatırlatma gereğinde bulunuyorum. Hiçbir aday adayı kendini ön plana çıkarmak maksadıyla teşkilatlarımızı yıpratacak, çalışmalarına gölge düşürecek hareketlerde bulunmamalı ve bu konuda ihtiyatlı davranarak yüksek hassasiyet göstermelidir. Kimse birbirinin önüne geçmek için bizleri müşkül duruma düşürecek hal ve hareketlerde bulunmamalı, farklı yollar izlememelidir” dedi.

2019 Mahalli İdareler Seçimleri için belediye başkanlığı aday adaylığı başvurularının, yoğun başvuru talebi üzerine tüm Türkiye genelinde 16 Kasım Cuma 17:00’ye kadar uzatıldığını ifade eden Kılıç konuşmasında, “Pazartesi günü normal sürenin son günüydü ve sistemde aşırı bir yoğunluk oluşmuştu. Son gün sadece bir saat içinde 1700 başvuru sisteme girildi. Genel Merkezimiz, Seçim İşleri Başkanlığımızın raporları doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla başvuru süresini Cuma gününe kadar sürdürecek. Halkımızdan ve üyelerimizden her zaman olduğu gibi AK Parti’mize yoğun bir ilgi söz konusu, şuana kadar Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığına beş kişi başvuruda bulunurken, İlçe Belediye Başkanlığı Aday Adaylığına toplamda 118 kişi başvurdu. Mevcut Belediye Başkanı ve İlçe Başkanları da göz önünde bulundurduğumuzda başvuru sayısının iyi bir noktaya geldiğini görmüş oluyoruz. Başvurular arasında kadın ve 18-25 yaş aralığındaki gençlerimizden de başvuruda bulunanlar var. Bu katılımcı anlayış siyasi manada bizler ve partimiz için mutluluk kaynağıdır” dedi.

Temayül süreciyle ilgili konuşan Kılıç, “Bu hafta sonu partimizde ilk kez uygulanacak elektronik temayül çalışmasıyla, yoklamada kullanılan oylar anında genel merkezimizde olacak. Bize başvuran aday adaylarıyla ilgili teşkilatlarımızın eğilimlerini görecek; bununla birlikte mevcut belediye başkanlarımızın durumu ile ilgili bilgi ve beklentinin ne olduğunu, çalışmalarıyla memnuniyet derecesinin ne durumda olduğu gibi birçok farklı konu üzerinden bir temayül gerçekleştireceğiz. Her ilçe teşkilat mensubumuz ve delegasyon yetkili olduğu bölgesiyle ilgili Pazar günü gerçekleştireceğimiz temayül çalışmasına katılacak. Sonuçlar temayülün sona ermesiyle anında Sayın Cumhurbaşkanımızın önünde olacak. Süreçlerin tamamlanmasıyla Genel Merkezimiz nezdindeki alt ve üst komisyon çalışmalarıyla tahminen Aralık ayı içerisinde Sakarya’daki seçim bölgelerimizde adaylarımız netleşmiş olacaktır” dedi.