SP Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Ahmet Çelik, “Hepinizin yakından takip ettiği ve 6 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret rakamı belli oldu. Mevcut hükümet asgari ücretliyi enflasyona ezdirmediklerini ve her daim çalışanların yanında olduğunu beyan ederek asgari ücreti net 1.603 lira olarak açıkladı. Biz de hükümetin bu olumlu adımını kutlamayı kendimize bir borç bildik! Bu bağlamda diyoruz ki;

-Türk-İş'in her ay yaptığı geçim şartları araştırmasına göre, aralık ayı itibariyle 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 1608, yoksulluk sınırı 5 bin 238 TL. Bir kişinin aylık geçim maliyeti ise 1989 TL. iken 1.603 TL yapılan asgari ücreti başarı olarak lanse ettikleri için hükümeti tebrik ediyoruz!

-Mevcut ücretle açlık sınırını dahi yakalayamamış bir miktarı yeterli görüp, çalışanlarımızı ezdirmedik naraları attıkları için hükümeti tebrik ediyoruz!

-Ekonomi olarak dünyanın sayılı ekonomileri arasındayız. Dünya bizi kıskanıyor derken, asgari ücretliye verilecek miktar söz konusu olduğunda yaptıkları zam miktarı ile bu söylemlerin hayal ürünü olduğunu ülke halkına gösterdikleri için hükümeti tebrik ediyoruz!

-Hayatın idame ettirilmesinde ana kalem ürünleri enflasyon sepetinde bulundurmayıp kalem oynatmak suretiyle enflasyon belirlemelerine ve bu belirledikleri enflasyonu baz alarak asgari ücretliye zam yapmak marifetini sergiledikleri için hükümeti tebrik ediyoruz!

-Gelir dağılımı adaletini sağlamayı amaç edinmesi gerekirken, zengin kesimin daha çok kazanması çalışmalarını hayata geçirdikleri için hükümeti tebrik ediyoruz!

-Kendileri iktidara gelirken asgari ücreti eleştirmek adına yapmış oldukları çay ve simit hesabını şimdi verdikleri ücretle o örneği dahi veremeyecek duruma getirdikleri için hükümeti tebrik ediyoruz!

Açıklamanın devamında Çelik; Tebriklerimizden sonra asgari ücret zulmünün nasıl ortadan kaldırılacağını beyan etmek istiyoruz.

İlk öncelik olarak devletin kurumlar arası israfını önlemek ve faiz belasından kurtulmanın tek yolu olan Adil Ekonomik Düzen’e geçiş yapmak hayati önem arz etmektedir.

Bu vesile ile yapılması gereken asgari ücretin en düşük memur maaşına entegre etmek ve yaşanan bu zulmün az da olsa önüne geçilmesini sağlamaktır.

Tüketime dayalı ekonomiden derhal vazgeçip, üretime dayalı ekonomiyi hayata geçirmek kaçınılmaz bir gerekliliktir.

Bizler Saadet Partisi olarak her zaman sorunun değil, çözümün yanında olduk bundan sonrada aynı şekilde devam edeceğiz. Milletimizin sorunlarıyla hemhal olup her türlü adaletsizliğin ve haksızlığın karşısında olacağız. Biz bu ülkeyi seviyoruz biz bu milleti seviyoruz Saadet Partisi olarak ülkemizin milletimizin dertlerini ve sorunlarını dile getireceğiz ilgileneceğiz çözüme kavuşturacağız” dedi.