“Göreve başladık”

Kocaali Muhtarlar Derneği, 31 Mart Yerel Seçimleri ile üçüncü kez göreve gelen Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar’ı ziyaret etti. Kocaali Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen ilk buluşma yaklaşık bir saat sürdü. Toplantının açılış konulmasını Muhtarlar Derneği Başkanı Ertuğrul Akyüz yaptı. Kocaalili muhtarlar ve dernek adına Belediye Başkanı Ahmet Acar’ı tebrik eden Başkan Akyüz konuşmasında birlik vurgusu yaptı. Akyüz, “Yoğun bir seçim sürecini geride bırakarak halka hizmet görevimize başladık. 2014-2019 dönemine göre aramızda 25 yeni muhtar arkadaşımız var. Öncelikle yeni arkadaşlarımızı ve seçilen tüm muhtarlarımızı tebrik ediyor, hayırlı hizmetlere vesile olmalarını temenni ediyorum. Belediyemiz başta olmak üzere tüm kurumlarımızla istişare ederek birlik ve beraberlik içerisinde halka hizmet edeceğiz. Bu vesile ile derneğimiz ve muhtarlarımız adına halktan üçüncü kez yetki alan Belediye Başkanı Ahmet Acar’ı ve meclisini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.



“Pay çıkardık”
Muhtarlara hitaben konuşma yapan Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar ise geride kalan 10 yıllık süreçte meydana gelen eksik ve aksaklıkların dikkate alındığını ve bu hizmet döneminde tekrarlanmaması için azami gayret gösterileceğini söyledi. Başkan Ahmet Acar, “Öncelikle her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyor hizmet dönemimizin halkımız ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Geride bıraktığımız on yıllık süreçte muhtar arkadaşlarımızla birlikte çok iyi hizmetler yaptık. Ancak yine de zaman zaman eksik kalan noktalar oldu. Zaman zaman iletişim kopuklukları yaşadık. Örneği Büyükşehir Belediyesi mahalleye bir hizmet yaptı ama muhtarımızın haberi olmadı. Veya muhtarımızın yaptığı bir çalışmadan belediyemizin geç bilgisi oldu. Bu tür aksaklıkların yaşanması normal. Ama biz şimdiye iletişim kopukluğundan doğan bu sıkıntıları hizmeti aksatacak hale getirmedik. Ve geçmişte yaşadığımız her sıkıntında kendimize düşen payı çıkardık, sorunu ivedilikle çözdük” dedi.


“Söz verdik”

Yerel anlamda akıcı ve düzenli hizmetin sürekli diyalog ve organize çalışmaya bağlı olduğunu belirten Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar “Daha önceki dönemlerde şahsi kırgınlıklardan doğan kopuklara da şahit olduk. Ancak kişiler geçici hizmet makamları kalıcıdır ve halktan yetki alan makam sahipleri şahsi fikir ve düşüncelerini halka hizmeti engelleyecek hale getirmemeli. Yeni hizmet dönemine, meclisimiz ve yenilenmiş muhtar kadromuzla başladık. Önümüzdeki beş yıl boyunca sürekli irtibat halinde kalıp, büyükşehir belediyesi ve diğer tüm kurumlarımızla iş birliği ve istişare halinde en iyi hizmeti vermenin gayreti içinde olacağız. Tüm imkanlarımızı seferber edip elimizden geldiğince muhtarlarımızın eksik ve ihtiyaçlarını gidereceğiz. Sizlerle omuz omuza verip, gerek sosyal ve kültürel faaliyetler anlamında olsun gerekse yatırım anlamında olsun halka en iyi hizmeti vermenin mücadelesini yapacağız. Ve yapmalıyız da. Çünkü seçilmişler olarak bizler halka bunun sözünü verdik” ifadelerine yer verdi.