Meydandaki coşkulu kalabalığa kendisine verdiği destekten dolayı teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart’a sayılı günler kaldığını söyleyerek, partililerden kapı kapı dolaşmaya devam etmelerini istedi.

Cumhurbaşkanı olarak, kendisinin de hiç durmadan çalıştığını söyleyerek, seçim çalışmaları kapsamında bugüne kadar 71 miting yaptığını, ancak muhalefetin ise hiç çalışmadığını dile getirdi. Erdoğan bunun sebebinin ise milleti ve devleti sevmekten kaynaklandığını belirterek, “Vatandaşımıza en iyi hizmeti götürmek için çalışıyoruz. Ancak Türkiye ile hesabı olan herkes 31 Mart’ı bekliyor. Özellikle son yıllardaki her seçimde bunu tecrübe ettik. Sandılar ki milletimiz ülkesine sahip çıkmayacak ve istedikleri gibi at oynatacaklar. Ama baktılar sandıkta olmuyor, darbeyle ülkeyi ele geçirmeye çalıştılar. Ancak bunda da başarılı olamadılar. Hep hüsrana uğradılar. Şimdi de gözlerini 31 Mart’a diktiler. Tüm kalbimle inanıyorum, yine başaramayacaklar. Kendileri inkar etmeye çalışsalar da, terör örgütünün partisinin eş başkanı bunu açıkça söylüyor. Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge var mı? Çok seviyorsan Irak’ın kuzeyine defol git” diye konuştu.

CHP’nin, adı iyi kendi karışık bir partiyle işbirliği yaptığını söyleyen Erdoğan, Türkiye’de bir etnik yapı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, “Bu ülkeyi size böldürtmeyeceğiz. Kırgınlığını sandığa yansıtmak isteyen tüm kardeşlerime sesleniyorum, gelin Türkiye’yi tökezletmeye uğraşanlara karşı hep birlikte mücadele edelim, heveslerini kursaklarında bırakalım. Bunu birlikte ama doğru zamanda yapalım. Bugün bir olma ve kenetlenme günüdür” dedi.

“Ülkemize saldırılar her geçen gün artıyor” diyen Erdoğan, Yeni Zelanda’da yaşanan terör saldırısına da değindi. Erdoğan, “Oradaki saldırı ile buradaki terör örgütünün amacı aynı değil mi. Amaç Türkiye’yi, yapabilirlerse tamamen yıkmak, beceremezlerse zayıflatmaktır. Amaç, özgürce nefes alabileceğimiz yer bırakmamaktır. Bunu görmemiz lazım” dedi.

İktidarda oldukları 17 yılda Sakarya’ya 24 katrilyon yatırım yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehir hastanesinin yapımına da yakında başlanıyor” diyerek müjde verdi.

Erdoğan ayrıca, “Karasu tünelinin de içinde olduğu Kaynarca- Kocaali ve Ankara yolu önümüzdeki yıl tamamlanmış olacak. Adapazarı-Hendek-Karapürçek-Akyazı arasındaki çalışmaları ve Topça köprülü kavşağını da bu yıl bitiriyoruz. İznik-Mekece yolu da 2 yıl içinde tamamlanmış olacak.  Sakarya sanayisi için çok önemli olan Karasu limanını da tamamlayarak hizmete açtık. Şehri Karasu limanına bağlayacak demiryolu projesi de devam ediyor. Ada ekspresi seferlerini de yeniden başlattık. Ballıkaya barajını da yakında hizmete alıyoruz. Son 17 yılda, Karasu-Kaynarca ve Ferizli’de mobilya OSB, Ar-ge merkezleri kurduk. Karasu’da BMC üretim tesislerinin üssünün temelini attık. Bu tesiste tank, zırhlı araç, askeri kamyon; tren, metro gibi pek çok araç üretilecek. Tüm etaplarıyla faaliyete geçtiğinde 10 bin kişiye istihdam sağlayacak. Yıllık 1 milyar dolarlık ihracat yapılması hedefleniyor” diye konuştu.

Tank Palet fabrikasının durumuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, fabrikanın savunma sanayinde önemli bir yere sahip olduğunu ancak modernize edilmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, “Bu fabrikanın yenilenmesi için en az 50 milyon dolar gerekiyor. Biz farklı bir adım attık. Tank Palet fabrikasının işletmesini, gereken bakımları ve modernizasyonu da yapmaları şartı ile 25 yıllığına Katar –Türk işbirliği olan BMC’ye kiraladık. Bay Kemal, fabrikayı sattılar diyor. Satılan biri varsa sensin. Niye yalan söylüyorsun? Böyle bir şey varsa ispatla. Ben her şeyi bırakmaya varım. Peki sen siyaseti bırakmaya var mısın?” diyerek CHP liderini eleştirdi.

Tank Palet fabrikasının arazisi, ekipman ve taşınmazlarının devlete ait olarak kalacağını, sadece işletmesinin BMC’ye verileceğini söyleyen Erdoğan, çalışanların da herhangi bir hak kaybı yaşamayacağını söyledi.