Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen kongreye, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Başkan Yardımcıları Sinan Baylan, Ahmet Kavakçı, İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, ilçe kadın kolları başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve partililer katıldı. 

Yapılan konuşmaların ardından son olarak söz alan İl Başkanı Fevzi Kılıç, kongrenin hayırlı olması dileklerinde bulunarak; “AK Parti’nin kadınlara verdiği değeri hep birlikte görüyoruz. Seçimlerdeki başarılarımızda kadınlarımızın emeği çok büyüktür. Bir kadının siyaset yapması kolay değildir, evine, eşine ve çocuklarına karşı sorumlulukları vardır. Büyük fedakarlıkla siyaset yapıyorlar. Böyle bir zamanda, böyle bir partide siyaset yapmak bizler için büyük onurdur. Herkesin bu davaya bir katkısı vardır. Hep beraber, el ele, omuz omuza bir araya gelince sonuçları görüyoruz. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun” dedi.   

Konuşmaların ardından ilçenin eski kadın kolları başkanı Başkanı Emine Kavakçı Tosun, görevi Bedia Yılkın’a devrederek, Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti.