Ak Parti Genel Merkezin ilçe başkanlarına koyduğu istifa yasağını bazı ilçelerde istifa tarihinde son gününde kaldırdı. Sakarya’da izin verilen ilçeler Hendek, Karasu, Akyazı, Kaynarca ve Pamukova oldu.

Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu da son ilçe toplantısına başkanlık yaparak istifa etti. Sofu, toplantıda yaptığı konuşmada, “7 yıldır sürdürdüğümüz İlçe Başkanlığı görevimizden 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkan aday adaylığı için genel merkezimizin oluruyla istifa ettik. İlçe Başkanlığım süresince görev yapan vefakar ve fedakar yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, mahalle başkanlarımıza, kadın kolları başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerine, gençlik kolları başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerine bizimle birlikte bu kutlu davada yol yürüyen tüm dava arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Pazar günü Saat 14:00’da ilçe teşkilatımızda Hendek Belediye başkan aday adaylık başvurumu yapacağım. Tüm dava arkadaşlarımı müracaatımda da yanımda görmek beni onure edecektir” dedi.

Yeni Başkan Fatih Tazim

Genel Merkezin konu ile ilgili verecek olduğu karara kadar parti tüzüğü gereği İlçe Başkanlığı görevini Yönetim Kurulu Üyesi, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Fatih Tazim sürdürecek.