AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan “Yaşlılara Saygı Haftası” dolayısıyla parti binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Kılıç, “Yaşlılara Saygı Haftası” münasebetiyle bir takım ziyaretlerde bulunacaklarını belirterek, “Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak devletimizin öncelikli görevleri arasındadır. Pozitif ayrımcılık ilkesi doğrultusunda, yaşlı vatandaşlarımızın hayat standartlarının yükseltilmesine yönelik politikalar geliştirerek birçok proje ve uygulamayı yürürlüğe koyuyoruz. Ne mutlu ki bizler, millet olarak saygıdeğer büyüklerimizi asla bir yük olarak görmeyen, bilakis onların varlıklarından mutluluk duyan, onlara hak ettikleri ilgi, saygı ve hürmeti gösteren kültür ve geleneğe mensubuz. Ben bu düşüncelerle Yaşlılar Haftası’nı en samimi duygularımla kutluyor, bugünlerimizin mimarı olan değerli büyüklerimize mutlu, huzurlu, sağlıklı ve uzun ömür diliyorum” dedi.

Rekor oy beklentisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kongrede Sakarya'dan rekor oy beklentisiyle ilgili olarak da konuşan İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Biz her zaman iddialıyız. Sakarya'mızın kıymetli insanlarına teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın ve Genel Başkan Yardımcımızın kendi ifadeleriyle; Sakarya'da şu ana kadar yapılmış olan kongreler içerisinde böyle bir kalabalık ve kongre görmediklerini söylediler. Hakikaten doğru, aynı şeye ben de katılıyorum. Gerçekten ciddi bir heyecan ve kalabalık vardı. Bu bizi ziyadesi ile memnun ediyor. Rekor bekleniyor doğru. Rekor kıracağımıza inanıyoruz. Mevcut aldığımız oyun üzerinde oy alacağız, hedefimiz kesinlikle yüzde 70’in üzerinde” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı memnun ayrıldı

Gerçekleşen kongre sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sakarya’dan memnun ayrıldığını dile getiren Kılıç, “Cumhurbaşkanımızın bir tavrı var. Cumhurbaşkanımızı yıllardır tanıdığımız, bildiğimiz için, olanları söylemez. Ama sadece hissettirir, bir cümle söyler ve hissettirir. Bize kongre sonrasında buradan memnun olduğunu hissettirdi. Bunun devamını da beklediğini söyledi” şeklinde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım’ın ilerleyen günlerde düzenlenecek olan Gençlik Kolları Kongresi’ne katılıp katılmayacağı konusunda da bilgi veren Fevzi Kılıç, “Gençlik Kollarının Kongresine Başbakanımız planlamada vardı. 25 Mart tarihinde gençlik kollarımızın kongresi olacaktı. Şimdi İstanbul kongreleri gündeme geldi. İstanbul'da 39 tane ilçe kongresi yapılacak. Bu hafta İstanbul’un kongreleri başladı. Başbakanımızın herhalde 10 tane kongreye katılacağı öngörüsündeyiz, daha net bir bilgi yok. Muhtemelen bizim kongremiz daha sonraya ertelenebilir. Daha Gençlik Başkan adayımız belirlenmedi. Bunun belirlenme süreci var. Bu muhtemelen 1 hafta içerisinde belirlenir. Belirlendikten sonra da kongre takvimi belli olacak. Başbakanımızın gelmesi gündemde var ama tarihte bir değişiklik olabilir” ifadelerini kullandı.