Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan Çetinkaya Ali Dilmen Anadolu Lisesindeki müdürlük görevi öncesinde Adapazarı İlçe Milli Eğitimde Şube Müdürlüğü ile Karaosman İlkokulu’nda okul müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Eğitim camiasında başarılı bir isim olarak tanınan Çetinkaya, yüksek lisans eğitimini Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Enstitü Anabilim Dalında tamamlayarak “Bilim Uzmanı” unvanıyla diploma aldı. Erenler İlçesi’ne bağlı Sarıcalar Köyü’nden olan Melik Hayri Çetinkaya, Diş Hekimi Meryem Çetinkaya ile evli ve 3 çocuk babasıdır.

Melik Hayri Çetinkaya Kimdir?

1967 yılında Sakarya ili Erenler ilçesinin Sarıcalar Köyü’nde doğdu. İlkokulu Sarıcalar Köyü ilkokulunda bitirdikten sonra, orta ve lise tahsilini Adapazarı İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Daha sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1991 yılında mezun oldu. 1992 yılında Kırşehir ili Akçakent İlçesi Akçakent Çok Programlı Lisesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak göreve başladı. 1994 yılında Sakarya’ya atandı. 1995 yılında Karaosman İlköğretim Okuluna Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atandı. 1999 yılında aynı okula  Müdür Yardımcısı olarak atandı. Bu arada yüksek lisans eğitimine devam etti. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Enstitü Anabilim Dalın da yüksek lisansını tamamlayarak, 28/02/2000 tarihinde “Bilim Uzmanı” ünvanıyla diploma almaya hak kazandı. 2005 yılında Karaosman İlköğretim Okulu Müdürlüğüne, 2009 yılında Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, geçici görevlendirme kadrosuyla Şube Müdürü olarak atandı. 08/10/2010 tarihinde Erenler Ali Dilmen Anadolu Lisesi müdürlüğüne atandı. Sakarya Diş Hekimleri Odasına kayıtlı Serbest Diş Hekimi olarak çalışmakta olan Meryem Çetinkaya ile evli olup, 3 çocuk babasıdır.