Haliç Kongre Merkezi’nde 22 Eylül 2012 tarihinde gerçekleştirilen bir toplantı ile kendini fesheden HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un AK Parti’ye katılmasının ardından, hareketlilik devam ediyor. Bu kapsamda yapılan karşılıklı ziyaretler neticesinde feshedilen HAS Parti Sakarya İl Başkanı Osman İbrahimbaş ve yönetimi, AK Parti Sakarya İl Başkanlığında Recep Uncuoğlu ile bir araya geldi. 
Osman İbrahimbaş’ın yanı sıra, Haluk Uğur Dağıstanlı, Orhan Kadınoğlu, Selçuk Başyazıcı, Osman Karataş, Muzaffer Şimşek, Halim Tatar, İbrahim Öz, Safa Gürsoy ve Erkan Çoruhlu da ziyarette bulunan isimler arasında yer aldı.
AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Osman İbrahimbaş ve yönetiminin yapmış olduğu ziyaret konusunda memnuniyetini dile getirerek, “Haliç Kongre Merkezinde resmen başlatılan katılım süreci, Türkiye’nin tüm illerinde de devam ediyor. Biz de kendilerine hoşgeldiniz diyor ve yürüdüğümüz yola bizimle birlikte devam edecek olmalarından dolayı memnuniyet duyuyoruz” dedi.
Siyasi hayat içinde örneğine az rastlanır bir duruma da vurgu yapan AK Parti Sakarya İl Başkanı Uncuoğlu, “HAS Parti Genel Başkanlığı görevini yürütmüş ve şimdi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekonomik İşler Birim Başkanlığı görevini üstlenen Sayın Numan Kurtulmuş ve görev yaptığı tüm ekibi, siyasi arenada örneğine az rastlanır biçimde hiçbir karşılık beklemeden AK Parti çatısı altında birleşme kararı almışlardır. Bu, Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi aynı kökten beslenen dava kollarının birleşmesinin önemli bir göstergesidir. Bundan böyle Yeni Türkiye hedefimiz için çıktığımız bu yolda birlikte yol almaya devam edeceğiz.” dedi.
Önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz Kurban Bayramı programını da birlikte yapacaklarını söyleyen Uncuoğlu, “Önümüzdeki ilk programımız Bayramlaşma olacak. İl binamızda gerçekleştireceğimiz bu programda, Sayın Osman İbrahimbaş ile birlikte aramıza katılan yeni arkadaşlarımız da bizlerle birlikte olacaklar. Bu da bizim için ayrı bir memnuniyettir. Önümüzdeki süreçte ise, yapacağımız çeşitli toplantılarımızda katılım törenleri karşılıklı istişarelerle programlayıp bu coşkuyu, bu samimi duruşu Sakarya’mızın her köşesine yansıtma gayretinde olacağız. Ben Sayın Osman İbrahimbaş’a, onun şahsında bütün teşkilat mensubu arkadaşlarımıza tekrar hoşgeldiniz diyorum.” dedi.
Osman İbrahimbaş da AK Parti’nin Yeni Türkiye vizyonu için birlikte çalışacak olmaktan ve bundan sonraki yolu AK Parti ile devam edecek olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyerek teşekkür etti.