Kongre öncesi yapılan son toplantıya yoğun katılım dikkat çekti. Yapılan yoklamanın ardından teşkilat mensuplarının raporlarını sunmasıyla devam eden toplantının sonunda bir konuşma yapan İl Başkanı Eyüp Yıldırım, 24 Ocak Cumartesi günü 19:00’da Arya düğün salonunda gerçekleştirilecek olan 5. Olağan il kongresi ve geçen hafta gerçekleştirilen halkla kucaklaşma programıyla ilgili bilgiler verdi.

“Bu kongre Saadet Partisi’nin Sakarya’daki iktidarının müjdecisi olacaktır” diyen Yıldırım; "Biz Allah'ın yardımıyla hakkı hakim kılmanın mücadelesini veriyoruz. Adil bir düzen kurmanın mücadelesini veriyoruz. Bu dünyada herkese yetecek kadar yer de var nimet de var diyoruz. Şu halde herkesin hakkına saygı duyalım diyoruz. Herkesin insanca yaşamaya hakkı var diyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz" dedi.

sp_divan_toplantisi2.jpg

Yıldırım; dünya üzerinde Müslüman katliamlarının gerçekleştirilebilmesi için çeşitli bahanelerin oluşturulduğunu, kan ve vahşete devam edildiğini belirterek, “Irak’ta, Suriye’de, Libya’da, Filistin’de, Gazze’de her gün yüzlerce Müslüman katlediliyor. Dünyanın çeşitli İslam coğrafyalarında vahşetler gerçekleştiriliyor. Bütün hesaplar, bütün savaşlar Müslümanları yok etmeye yöneliktir. Bu vahşetlerin, katliamların kalkması için mutlaka İslam Birliği, İslam Nato’su, İslam Ekonomi Birliği kurulmalıdır. Bunların yapılabilmesi için de Saadet Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde olmalıdır” diye konuştu.

Halkla kucaklaşma programlarına da değinen Yıldırım; bu tür faaliyetlerin Saadet Partisi’nin meclise girmesinde önemli bir vesile olacağına inandığını beyan etti. Yıldırım, “Haziran’da gerçekleştirilecek olan parlamento seçiminde İnşallah Milli Görüş’ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi TBMM’ye girecektir. Ve bunun Sakarya’daki ayak sesleri kongremizde iyiden iyiye hissedilecektir” dedi.