Gerçi bizde defalarca AK Parti içinde ki “brütüsleri” yazıp çizdik. AK Partili olup da nasıl kendi partilerinin aleyhine çalıştıklarını anlattık.

Bugün geldiğimiz noktada daha evvelce defalarca yazdıklarımızda ne derece haklı olduğumuzu gördük…

Evet, AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi yaptığı açıklamada çok net bir mesaj verdi.

Parti içinde olup da aleyhte çalışanların olduğunu ve bu kişilerinde AK Parti’den “tasfiye” edileceğini söyledi.

Tanrıverdi, “Bazı hatalar affı olabilir, ancak ihanet asla” diyerek yerel seçimlerde bazı “hainlerin” parti aleyhine çalıştıklarının tespit edildiğini açıkladı…

Şahsım adına Tanrıverdi’nin bu açıklamalarına katılmamak mümkün değil. Zira yerel seçimlerde Sakarya’da da kendi partilerinin aleyhine çalışanlar oldu.

Özellikle adayların açıklanmasının ardından bazı isimler resmen ve alenen AK Parti aleyhine çalıştı.

Bunlar kimi yerde tekrar aday gösterilmeyen belediye başkanları oldu, kimi yerde ise yeni belediye başkan adaylarını beğenmeyen ilçe başkanları olarak karşımıza çıktı.

İşin tuhafı da bu isimler bilindiği halde AK Parti Sakarya İl Teşkilatı da bunlara pirim verip “partiden ihraç” yoluna gitmedi…

Biz bu isimleri belirli tarihlerde köşemize taşıdık. Hatta bu isimlerin neden “disiplin kuruluna” verilmediğini sormuştuk.

Nitekim o gün bu isimlerin üzerine gitme cesareti gösteremeyenler bugün bunun hesabını verme noktasına geldi.

Öyle ki AK Parti Genel Merkezi bu defa işi il teşkilatlarına bırakmak istemiyor. Zira il teşkilatlarının bu işi yapacak cesareti olmadığını biliyor.

Dolayısıyla parti içindeki bazı isimlerin temizlenmesi işinin, il başkanlarına bırakılmadan Genel Merkez tarafından yapılması hedefleniyor…

Kim ne derse desin, AK Parti bu konuda doğrusunu yapıyor. Özellikle son bir yıl içinde AK Partili olup da partisinin aleyhine çalışan birçok isim açığa çıktı.

Geçen yıl patlak veren “gezi” ve sonrasında yaşanan 17 ve 25 Aralık sürecinde Başbakan kendi partililerinden yeterli desteği göremedi.

Buna birde yerel seçimlerde, AK Partili olup da şahsi hesaplarından dolayı kendi partisinin aleyhine çalışanlar eklenince “temizlik” şart oldu…

Ancak AK Parti Genel Merkezi bu defa parti içindeki bu isimleri temizlemekte kararlı. Bunun içinde Genel Merkez düğmeye bastı.

Yerel seçimlerde, başarılı olup olmadıklarına bakmaksızın bazı teşkilatlardan “istifa” etmelerinin istenmesinin altında bu yatıyor.

Peki, AK Parti il teşkilatlarında başlayan bu “istifa” dalgası yakında Sakarya’ya da gelir mi? Tanrıverdi, “hainler tasfiye edilecek” dediğine göre yakındır…