AKOM’da gerçekleşen görüşmede Karaca’yı Sakarya’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Toçoğlu, AK Parti teşkilatlarının yenilenmesi ve Başkanlık sistemi konusunda açıklamalarda bulundu. Görüşmede AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan da hazır bulundu.
 
“Başkanlığa hazırlanıyoruz”
Toçoğlu, “Bugün koordinatör milletvekilimiz, AK Parti İstanbul Milletvekilimiz Harun Karaca birtakım görüşmelerde bulunmak üzere Sakarya’ya geldi. Kendilerini şehrimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Sayın vekilimizle son gelişmeler, önümüzdeki süreç ve Başkanlık sistemine ilişkin görüşme yapma fırsatımız oldu. İstişarelerde bulunduk. Kapsamlı bir değerlendirme yapılması açısından oldukça önemli bir görüşme yaptık. İnşallah yeni bir ruhla başkanlığı Türkiye’ye kazandıracağız” diye konuştu.
 
“Davamızı muktedir kılacağız”
AK Parti’nin yoluna güçlenerek devam edeceği vurgusunda da bulunan Başkan Toçoğlu, “Kamuoyunda artık güçlü bir sesle yer aldığı üzere önümüzde bir başkanlık seçimi var. Aynı zamanda ak kadrolar açısından da bazı yenilenmeler olacak. Bunu hücre yenilenmesi olarak da görebiliriz. Görevlerini layıkıyla tamamlayan arkadaşlarımıza teşekkür edecek; onlardan bu hizmet bayrağını devralacak arkadaşlarımıza ise başarı temennilerimizi ileteceğiz. Teşkilatlarda görev alacak yeni isimlere inşallah destek olacağız. Bir ve beraber olmaya devam edeceğiz. AK Parti siyasetine yakışır bir olgunlukla davamızı muktedir kılmak için var gücümüzle çalışacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman her fırsatta önemli olanın bu davaya omuz vermek olduğunu belirtmektedir. Bu davaya inanan insanlar olarak bizlere yakışan ilkelerimiz çerçevesinde hareket etmek ve her şartta ilkelerimize bağlı kalmaktır” şeklinde konuştu. AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca ise Sakarya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek ev sahipliği için Başkan Toçoğlu’na teşekkür etti.