MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında “Ben Türk değilim" diyen Hakan Şükür'e sahip çıkarak, "Gaflete düşse de Türk milletinin evladıdır" dedi.

AK Parti Milletvekili Hakan Şükür'ün "Ben bir Arnavut'um. Aslında bu açıdan bakarsanız Türk değilim" şeklindeki sözlerinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sahip çıktığı Milletvekili ve eski Milli futbolcu Hakan Şükür’e bir destek de Devlet Bahçeli’den geldi.

Şükür’ü, Mehmet Akif Ersoy üzerinden verdiği örnekle savunan Başbakan Erdoğan’a tepki gösteren Bahçeli, Hakan Şükür’e de destek vererek, “Öncelikle şu hususun Başbakan tarafından bilinmesi lazımdır ki; elleri öpülesi merhum şairimiz birilerini temize çıkarmak ve aklamak adına kullanılmayacak kadar yüce ve gönlümüzün müstesna ismidir. O, kökeni ne olursa olsun Türk olmuş, Türk'e mal olmuş ve Türk milletine istiklalinin manzum dizelerini yazmıştır. Bizim için, gaflete kapılarak açıklamalarıyla hataya düşse de, göğsünde ay yıldızı taşımış, Türk milletini sevince boğmuş ve Türkiye'nin başarısı için ter dökmüş söz konusu milletvekili ne olursa olsun Türk milletinin evladı, bir mensubudur. Arnavutluk devletinin naaşını istediği, fakat Türk milletine mal olduğundan dolayı bu talebin karşılanması imkânsız olan merhum Şemsettin Sami Bey Arnavut kökenli olsa da Türk'tür ve Türk milliyetçiliğine eşsiz hizmetler yapmıştır. Bizim kimsenin etnik kökeniyle ilgili bir merakımız yoktur" dedi.