Millet ittifakını oluşturan CHP Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Ulaş Yusuf Konyalı, İyi Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Serdar Akbıyık, Saadet Partisi Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Seyfullah Yıldırım, Demokrat Parti Adapazarı İlçe Başkanı Hüseyin Dinçer Hürcan, Millet İttifakı Gençliği olarak çalışmalarını son ana kadar sürdüreceklerini söylediler.


Gençlik Kolları Başkanlarının ortak açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Emperyalizm, sömürgecilik ve baskı kılıcının altında boyun eğen ve ezilen milletlere örnek olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde millet olarak verdiğimiz milli mücadele sonucunda kazanılan zaferi 95 yıl önce Cumhuriyet ile büyük bir coşkuyla taçlandırdık.

Bağımsızlık mücadelemizin başarıya ulaşmasının temelinde farklılıklarımızı gözetmeksizin ‘Biz olma duygusu’ yatmaktadır. Bu ‘Biz olma duygusu’ Kuva-yi Milliye ordusu ile vücut bulmuş ve vatanımız emperyalizm, sömürgecilik ve baskının mezarı olmuştur.

95 yıl sonra bugün 16 yıllık iktidarın yarattığı Türkiye’de toplumsal barış günden güne erimektedir. Yargı siyasallaşmış, üretim durma noktasına gelmiş, çiftçi ve emekçinin hakkı gasp edilmiş, ihracat ve ithalatın denge terazisi bozulmuş, aşırı ithalat yapımı ve yabancı para ile yapılan anlaşmalar doğrultusunda dışa bağımlılık artmış, yolsuzluk ve rüşvet tavan yapmıştır. Terör hala 81 milyonu ağlatan kanayan yara durumundadır. Aziz milletimiz hayat pahalılığı altında ezilir duruma gelerek işsizlik, yoksulluk, umutsuzluk ile boğuşmaktadır. Eğitim sisteminin içi boşaltılmıştır. Türkiye içeride ve dışarıda sürekli kavga eden itibarsızlaştırılan bir ülke haline gelmektedir. Bu gidişata bir dur demek gerekmektedir. Bu gidişata dur diyebilecek olan irade ‘Biz olma duygusunu’ taşıyan Millet İttifakıdır. Sayın Cumhurbaşkanının üç benzemezler diye nitelediği Millet İttifakı özünde bu duyguyu barındırmaktadır. Siyasi görüşlerin ve kişisel menfaatlerin farklılıklarını gözetmeksizin önce vatan, önce millet diyenlerin ittifakı millet ittifakıdır. Bu duygu ve düşünce bizleri bir arada tutmaktadır.

Bizler fikri hür vicdanı hür irfanı hür olan Millet ittifakı gençleri olarak bu gidişata 24 Haziran’da dur diyeceğiz. Sürekli kandırılan, aldatılan, iktidarı değiştirip Türkiye’nin geleceği için bir araya gelerek konuşabilen, danışabilen, ortak akılda uzlaşan liyakati esas alan bir iktidarı inşa edeceğiz.

Bu gidişata ancak milli mücadele dönemindeki bağımsızlık mücadelesinin ruhunu taşıyan aziz milletimiz dur diyebilir. Milletimizin 24 Haziran’da bu kötü gidişata vatandaşlık hakları olan oylarıyla dur demeye davet ediyoruz.

Millet için gerçek demokrasi için hukuk için adalet için kuvvetler ayrılığı ilkesinin tesisi için değiştirmeye kararlıyız. Hazırız!”