9 – 10 Haziran Cuma ve Cumartesi günü gerçekleştirilen ilçe taramalarında ilk gün Akyazı, Erenler, Karasu, Kocaali, Serdivan, Karapürçek ve Hendek ilçelerinde yapılan iftar programında Sakaryalı gençler, Saadet Partisi Gençlik Kolları kadrolarıyla bir araya geldi.  10 Haziran Cumartesi günü de Arifiye, Sapanca, Ferizli, Söğütlü, Taraklı, Geyve, Pamukova ve Kaynarca ilçelerinde gençlik taraması yapan Genç Saadet kadroları bugünün sonunda Adapazarı Gençlik Kolları’nın tertiplemiş olduğu iftar programı ile gençlik taramasını sonlandırdı. İki gün boyunca, 7 Farklı iftar programında 16 İlçede 100’lerce gençle buluşan Genç Saadetliler, gençlerin sorunlarını dinledi ve bu sorunları ortadan kaldırmak için daha iyi bir gelecek, daha güçlü bir Türkiye için Sakaryalı gençleri hep birlikte çalışmaya davet etti.



Gençler saadet istiyor
Sakarya’daki gençlerle bir araya gelen Saadet Partisi Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Abdülkadir Akduman; “Hayatının en dinamik ve en verimli zamanlarını YGS sınavına harcamış bir kardeşimiz birkaç dakikalık komik bir zamanla sınavına geç kaldığı için vermiş olduğu emeklerin karşılığını alacağı sınava giremiyor. Tüm hayat planını bu sınav üzerine kurmuş olan bu kardeşimiz yaşamış olduğu bu durumu büyük bir başarısızlık olarak görüyor ve çıkış yolu olarak intiharı tercih ediyor. İzmir’de 27 yaşındaki başka bir kardeşimiz de üniversite hayatını başarılı bir şekilde geçiriyor ardından mezun olduktan sonra KPSS’ye giriyor. Bu kardeşimiz girmiş olduğu bu sınavdan akademik düzeyde başarılı sayılabilecek bir puan kazanıyor ve akabinde atanamayan işsizler ordusuna dahil oluyor. 27 Yaşındaki atanamayan coğrafya öğretmeni kardeşimiz de hayata tutunamayıp kaçış yolu olarak intiharı seçiyor. Bugün bizim yapmış olduğumuz bu çalışmalar neticesinde gençlik içine düşmüş olduğu bu kaos ortamından kurtarılacaktır. Aksi takdirde bugün yeni bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye, adil düzen gibi söylemleri söyleyen ve böyle bir misyon edinmiş başka bir siyasi parti yoktur. Bugün buluştuğumuz gençlerin fikirlerinden de yola çıkarak üzülerek ve samimiyetle söylüyoruz ki bu ülkenin bizden başka başvuracağı siyasi parti kalmadı” dedi.



Saadet Partisi Sakarya Gençlik Kollarının yapmış olduğu ilçe taraması programını da değerlendiren Akduman; “Merhum milli görüş liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın sözlerini hatırlatarak söylüyoruz ki; biz seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz ve bu gayede ülkemizin geleceğini düşünen tüm gençlerimizi bizimle birlikte çalışmaları için Saadet Partisi Gençlik Kollarına davet ediyoruz” şeklinde konuştu.