Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sisteminin konuşulduğu 'Genç Kürsü' programına yoğun katılım oldu. Genç katılımcıların sorularını AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hakan Ihlamur cevaplarken programa ayrıca Pamukova İlçe Başkanı Fatih Akın ve Pamukova Kadın Kolları Başkanı Sibel Bilal’de katıldı. Açılış konuşmasını yapan AK Parti Pamukova İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hakan Ihlamur; "Başkanımız Yusuf Demir'e ve ekibine bugün bizlerle birlikte oldukları için ilçe teşkilatımız adına teşekkür ediyorum. Genç Kürsü programımız ile 16 Nisan'da gerçekleşecek olan Referandum için mahalle mahalle gençler ile bir araya gelip soruları cevaplayacak ve süreç hakkın da bilgilendirme de bulunacağız” dedi.

Kafanıza takılan sorulara cevap olabilmek için buradayız
İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir ise; "Bugün daha çok sözü siz gençlere bırakacağız. Genelde gençler bir büyük edasıyla, dayatmacı, tepeden inme, söz ve nasihat dinleyici pozisyona sokuluyor. Biz bunu tamamen değiştiriyoruz. Bu kürsü gençlerin kürsüsüdür. Kafanıza takılan bütün sorulara burada cevap bulabileceksiniz. Bizler kafanıza takılan sorulara cevap olabilmek için buradayız" şeklinde konuştu.

Türkeş, Demirel, Özal, Yazıcıoğlu, Erbakan Sistem Arayışındaydılar
Başkan Demir; "Geçmiş dönemdeki ülke liderlerimizin de yaşamış olduğu sıkıntılar, yürütme, yasama, yargı ile yaşadığı problemler her zaman sistem tartışmalarının önünü açmıştır. Süleyman Demirel Başkanlık Sisteminin ülkemiz için daha uygun olduğunu, daha sağlıklı yönetilebileceğini defalarca dile getirmiş ve kendisinin buna niyetlenmiş olmasına rağmen bir türlü fırsat bulamamıştır. Yine Anavatan Partisi Genel Başkanı Turgut Özal, parlamenter sistemin ve çift başlılığın ülkeye açtığı yaralardan dert yanmıştır. Yine Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu, Rahmetli Erbakan Hocamız, Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş hepsi genel hatlarıyla yaşadıkları sıkıntıları görerek, yaşadıkları problemlere binaen sistem tartışmalarında ülkemiz için başkanlık sisteminin daha uygun olduğunu söylemişlerdir" ifadelerini kullandı.

Gençliğin, Kurucu Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’da ki yeri ayrıdır
AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir; "Gençlik olarak bu seçimlerde kapı kapı dolaşıp neden 'Evet' dediğimizi anlatmamız çok büyük önem arz ediyor. Türkiye'nin geleceği için gençlere büyük önem veriyoruz. Gençliğin, kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’da da yeri ayrıdır. Gençlik bizim geleceğimizdir. Geleceğimize sahip çıkmak için çalışıyor, geleceğinizi teminat altına almak için 16 Nisan'da 'Evet' diyoruz. Bizler geçmiş yıllarda çift başlılık nedeniyle 2001 krizini yaşadık. Cumhurbaşkanının, Başbakan'a anayasa kitapçığı fırlatmasından sonra bu ülke çok sıkıntı yaşadı. Kardeşlerim bir daha bu sıkıntılar yaşanmasın diye, sizler bunları yaşamayın diye 'Evet' demeliyiz" dedi.