2015 genel seçimlerinde MHP’den Sakarya milletvekili seçilen Zihni Açba, gündemde olan koalisyon kurulmasıyla ilgili, sosyal medyadan açıklama yaptı.

Paylaşımında, "En basit ve anlaşılır ifadeyle diyoruz ki; Hükümeti kurma yetkisi verilerek, görevlendirilen AKP’nin kendisine en uygun olan bir ortakla hükümet kurması gerektiğini düşünüyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz, hükümet olmaktan ve elimizi taşın altına koymaktan elbette kaçınmayız. Ancak; hükümet ortaklığı yapacağımız siyasi kadroların, her türlü “Yolsuzluk, hırsızlık, usulsüzlük ve kanunsuzluk” iddia ve ithamlarından beri ve ari olması gibi haklı bir talebimiz var. Asla yan çizmiyoruz ve naza çekmiyoruz kendimizi. Bu talebimizin başta siyasi muhataplarımız olmak üzere herkes tarafından da haklı bulunacağına inanıyoruz. Ne yazık ki; bugün mecliste grubu bulunan siyasi partiler arasında böyle bir talepte bulunma hakkına sahip olan tek siyasi parti olduğumuzu biliyor ve bundan da gurur duyuyoruz" dedi.

Açba’nın bu açıklaması akıllara, 1999 yılında MHP'nin DSP ve ANAP ile koalisyon kurması ve başörtülü milletvekili Merve Kavakçı’nın Meclisten hakaretler eşliğinde kovulması, ardından Kur’an kursları baskınları, kamuda başörtülü çalışma yasakları, üniversitelerde başörtülü öğrenci yasağı ve terörist başı Abdullah Öcalan'ın idamdan kurtarılması gibi icraatları getirdi.