Konuyla ilgili açıklama yapan CHP’li Erdoğan Isır, 10 Ağustos 2014 tarihinde, Cumhurbaşkanı seçimi sırasında Pamukova 75. Yıl İlkokulu’nda koridorda karşılaştığı Pamukova Belediyesi Sefa Yaprak’a yönelik darp iddiasının doğru olmadığını dile getirdi.

Isır yaptığı açıklamada, “Öncelikle şu hususu belirtmek isteriz ki, Pamukova Medya’nın sahibi, Pamukova Belediyesinin basın temsilcisi ve iddia edilen omuz çarpma olayının mağduru aynı kişi yani Sefa Yaprak’ın kendisidir. Kendisi sanki başka birisi hakkında haber yapıyormuş gibi olayları kendi çıkarları doğrultusunda çarpıtarak kendi internet sitesinde haber yapmış, Pamukova Belediyesi adına basın açıklaması yapmış ve AA yetkilerini kötüye kullanarak diğer basına bu olayı haber olarak vermiştir. AA yetkilerini kötüye kullanmış olduğundan dolayı Sefa Yaprak’ın AA muhabirliği görevi geçtiğimiz günlerde elinden alınmıştır.

30 Mart yerel seçimlerinde CHP’den Pamukova Belediye Başkan adayı olan Erdoğan Isır, iddia edilen olayın, okulları gezerken koridorda vatandaşlar ile tokalaştığı esnada kazara Sefa Yaprak ile omuz omuza çarpmasından ibaret olduğunu ifade etti.

Isır, “Bu olaydan sonra da kendisine tebessüm ederek oradan ayrıldım. Kasten yapılan bir darp kesinlikle yoktur. Akabinde Sefa Yaprak kişisel ilişkilerini kullanarak doktor raporu almış ve Pamukova İlçe Emniyet Müdürlüğüne şikâyette bulunmuştur. Sefa Yaprak’ın bu kadar basit bir hadiseyi neden bu derece çarpıttığına anlam verememekteyim. Kendisinin AKP’nin yönettiği bir belediye personeli olması, benim de muhalif partinin başkan adayı olmam nedeniyle basit olayı çarpıtarak siyasi bir linç girişimine kalkıştığını düşünmekteyim” diye konuştu.