Saadet Partisi Erenler İlçe Teşkilatı, 'Erbakan Haftası' etkinliği çerçevesinde Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anma programı tertip etti. 

“Erbakan ve Yeni Bir Dünya” adı altında yapılan konferansa İstiklal Marşı’nın okunması ve Kemal Erdoğan’ın Kur’an tilaveti ile devam edildi. Ardından açılış konuşması yapan Saadet Partisi İlçe Başkanı Ramazan Özer, Erbakan Hoca’nın her zaman Hakkı üstün tutan Hakkı savunan, Hakkın hakimiyeti için çalışan bir mücadele yürüttüğünü belirtti.

Özerkonuşmasında, “Gayemiz Hocamızın yaşamı boyunca verdiği bu mücadeleyi bundan sonra bütün gayretimizle devam ettirerek hedefine ulaştırmaktır” dedi.

Erenler Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda Erbakan’ın siyasi hayatını anlatan sinevizyon gösterimi, katılımcılara duygulu dakikalar yaşattı. Geceye misafir konuşmacı olarak Saadet Partisi GİK üyesi Mesut Doğan, İl Başkanı Eyüp Yıldırım, ilçe başkanları ve il yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda halk katıldı.

“Erbakan’ı analım ve anlayalım”

SP GİK Üyesi Mesut Doğan milletin sesi ve vicdanı olan Merhum Necmettin Erbakan’ı andıklarını ve anlamaya çalıştıklarını belirterek, “İslam dininin sadece namaz, oruç ve zekattan ibaret olmadığı ve İslam dinini egemen kılmak için cihad yapılması gerektiğini öğretti bizlere. Hayatının son günlerinde “nasıl anılmak istersiniz” sorusuna “Canıyla malıyla cihad eden bir Müslüman olarak anılmak isterim” diye cevap verenhocamız hiçbir şeye tek açıdan bakmazdı” diye konuştu.

Doğan konuşmasında, Erbakan’ın İlim, devlet ve siyaset adamı olmanın yanında her şeyden önce bir “lider” olduğunu söyleyerek, “İslam’ın bir bütün olduğunu,  asla ekleme veya çıkartma yapılamayacağını öğretti. Yaşanabilir bir Türkiye ve yeni bir dünyayı kurmak biz Milli Görüşçülerin görevi olduğunu anlatırdı. Siyasette işbirlikçi olmamayı, bölücülüğe izin vermemeyi ve sadakati öğretti. Bütün makamların bizlere Allah’ın emaneti olduğunu anlattı. Davanın önünde hiçbir şeyin gelemeyeceğini söyler ve hayatını Müslümanlara adardı” diye konuştu.