Geçtiğimiz Cuma günü “Türkiye Gazetesi ve İhlas Holding’in” kurucusu “Enver Ören Ağabey’i” kaybettik.

Cuma günü “Enver Ağabey’in” vefat ettiği haberini duyduğumda içimden sanki bir parça koptu.

Zira O bizim “Enver ağabeyimizdi.” Sadece bizim değil kendisini tanıyan herkesin “Enver Abisiydi” O. Allah Rahmet eylesin…

Benim Mustafa Gümüşel olarak “Enver Abi” ile tanışmam 1986 yılına rastlar. O tarihte işsiz güçsüz tabiri caizse “hayta” bir insandım.

Etrafımdakilere bir faydam dokunmadığı gibi kendime bile faydam yoktu. Bu dünyanın çamurunda tam kaybolup gidecekten “Türkiye Gazetesi” ile tanıştım.

Allah selamet versin Ahmet Sertel Eniştem ki, bu anlamda kendisine çok şey borçluyum, beni “Türkiye Gazetesi’ne” götürdü.

Bulvar İşhanı’nın ikinci katında bulunan “Türkiye Gazetesi Sakarya Temsilcisi” Rahmetli Ersin Teşneli Ağabey ile tanıştırdı.

O gün “Türkiye Gazetesi’nde” işe “gazete dağıtıcısı” olarak başladım. Nasip bu ki “gazete dağıtıcılığı” görevim kısa sürdü.

Rahmetli Ersin Teşneli Ağabeyimiz beni karşısına alıp “Bu gazetenin hem ilana hem de habere ihtiyacı var” deyip İstanbul’a yolladı.

İstanbul’a gidip birkaç hafta “Türkiye Gazetesi Yurt Haberleri Servisi’ndeki” arkadaşlarla çalıştıktan sonra Sakarya’ya döneceğim gün bir sürpriz oldu.

Habersiz, “Türkiye Gazetesi Yurt Haberleri Servisi’ne” gelen “Enver Abi” herkesin tek tek elini sıktıktan sonra beni görüp, yanındakilere kim olduğumu sordu.

Arkadaşlar “Sakarya’nın yeni muhabiri” dediklerinde Enver Abi sırtıma vurarak, “Allah Muvaffak etsin. Enver Ağabeyini iyi temsil et” dedi.

“Enver Abi” ile ilk tanışmam böyle oldu. Daha sonra birçok toplantılarına ve sohbetlerine katıldım.

“Enver Ağabeyin” toplantılarda ve sohbetlerinde bize verdiği öğütleri sayesinde bu dünyanın çamurundan kurtuldum.

Mustafa Gümüşel olarak “Enver Ağabeye” çok şey borçluyum. Madden ve en önemlisi de manen “Enver Ağabey” bana “ışık” oldu.

Diğer holding sahiplerini bilmem ama “Enver Abi” makamı, mevkisi, konumu ne olursa olsun her insanın derdiyle yakından ilgilenirdi.

Bunu, benim de şahsi bir işim olduğunda “Enver Ağabeyin” yakından ilgilenmesinden biliyorum.

Sırf şahsi bir işimin çözülmesi için bizzat “Enver Ağabeyin” ilgilenmesi ve çözüme kavuşturması hiç unutamayacağım bir olaydır…

Evet, “Enver Ağabey” bize çok şey öğretti. Üzerimizdeki emeği de büyüktür. Bugün bir yerlere gelebilmişsek bunu “Enver Ağabeye” borçluyuz.

Allah Rahmet eylesin “Enver Abi.” Sen bizlerin “Enver Ağabeyiydin.” İdeallerin ve bize öğrettiklerinle hep kalbimizde yaşayacaksın…