İl Başkanı Yunus Tever, 15 Şubat Cumartesi günü gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanlığı Kongresinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret içeren sözler sarf eden CHP Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç hakkında ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’ten’ suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, “AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik Özkoç’un maksadını aşan ifadelerini ve nefret suçu içeren söylemlerini gerek basın mensupları yoluyla gerek sosyal medya hesabındaki paylaşımlarında her bir vatandaşımız alenen görmüştür. Özkoç’un maksadını aşarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan ve suç teşkil eden açıklamaları, Adalet ve Kalkınma Partisi Sakarya İl Başkanlığı olarak bizleri ziyadesiyle üzmüş ve rahatsız etmiştir. Bu söylemlerin Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 299. maddesinde düzenlenen ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçunun unsurlarını ihtiva ettiği alenen bellidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, 17 yıldır ülkemizin birlik ve beraberliğine, huzur ve kardeşliğine kasteden PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerine yönelik mücadelesi, azmi ve kararlılığı 83 milyon vatandaşımızın malumudur.
AK Parti hükümetleri döneminde ülkemizde atılmamış adımları atan ve birçok yatırımı hayata geçiren, aziz milletimizin huzur ve refahına ilişkin birçok siyasi kararı alan ve uygulayan Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı kullanılan bu kutuplaştırıcı nefret dilini kınıyoruz. Aynı söylem ve hakaretlerini defalarca tekrarlayan Özkoç, gerçeklerle yüzleşmek yerine inandığı yalanları konforunda yaşamayı sürdürmeyi tercih etmektedir. Bu nedenle Özkoç’un, konuşmasında Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı sarf ettiği mesnetsiz iddialar ve nefret diliyle ifade ettiği yalanlar, Türkiye Cumhuriyeti devletinin seçilmiş Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşları olarak bizleri derinden üzmüş ve yaralamıştır. Bu vesileyle şunu ifade etmek gerekir ki gerçeklerin bu ölçüde çarpıtılması, yalanın bu kadar rahat bir şekilde ifade edilebilmesi, hakaret ve iftiranın bu denli olağanlaştırılması geçmişte örneklerini pek çok kez müşahede ettiğimiz bir FETÖ ahlakıdır. Bu ahlakın, ana muhalefet partisinin yetkili bir organında görev yapan bir şahsında tecessüm etmesi ülkemiz için büyük bir talihsizliktir.
FETÖ ile mücadele edenleri haksız ithamlarla itibarsızlaştırmak hele hele FETÖ ile ilişkilendirmek bir FETÖ yöntemidir ve ancak FETÖ’nün örgütsel amaçlarına hizmet etmektedir. Özkoç, bugün FETÖ’nün egemen olmadığı özgür bir ülkede yaşayabiliyorsa bunu öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ona destek veren aziz milletimize borçlu olduğunu unutmamalıdır.
Bu duygu ve düşünceler ile AK Parti Sakarya İl Başkanlığı olarak, bugün Özkoç’a yönelik suç duyurusu dilekçemizi Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına ilettik" dedi.