Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem Yüce, geniş katılımla düzenlenen programda 20 projesini tanıttı. Gerçekleşen programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, MHP Grup Başkanvekli Levent Bülbül, milletvekilleri, il başkanları ve davetliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstikla Marşının okunmasının sonrasında program başladı. 

“Tedbir üretilmesi gerekir” 
Programda ilk olarak MHP Sakarya Milletvekili Levent Bülbül bir konuşma yaptı. Bülbül, “Yerel seçimlere giriyoruz, beka bunun neresinde? Söyleyene değil söyletene bakmak lazım. Biz bunları dile getiriyorsak bunun bir sebebi olmalı değil mi? Türkiye'nin doğusunu tamamen Kürdistan olarak ilan edip batıda MHP ve AK Parti'ye kaybettireceğiz diyen bir anlayış, PKK'nın bugün siyasi uzantısı olarak Türkiye'de muhalefetin tamamen içerisine girmiş, listelerine sızmış bir şekilde ise bunlar Türkiye'de hayatlarının hiçbir döneminde olmadığı kadar inisiyatif sağlama imkanına kavuşacaklarsa, bu noktada bunu görüp buna yanlıştır diyen ve bu konuda tedbir üretilmesi gerekir. Türk milleti bunu gör ve ona göre karar ver diyen mi suçludur" dedi. 

“Sakarya'ya ve ülkemize hayırlı olsun"
Daha sonra, AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem Yüce 20 projesini tanıttı. Yüce, "Çok önem verdiğimiz projelerimiz Sakarya'ya çok farklı vizyon katacak olan ve Sakarya'nın cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacak olan, sadece Sakaryalıların değil Sakarya dışından da gelmek için arzu edeceği şekilde. Bugüne kadar şehrimizde ki nehir bize küsmüş, biz de ona küsmüşüz ve nehirle barışık yaşayamadık. Hayata geçireceğimiz Nehirada projesiyle Sakarya kazanacak. Sakarya nehrinin kenarında oluşturulacak ada ile yeni bir yaşam merkezine sahip olacağız. Nehir üzerinde Osmanlı kayıkları, gondollar ve yelkenli sandallar ile keyifli gezintilerin yapılabileceği, kısa süreli konaklama ve devre mülk imkanı sunacak, içinde bungalov evleri barındıran, yürüyüş yollarının bir arada bulunduğu Nehirada projesi Sakarya'mızın yeni buluşma noktası olacak. Şimdiden Sakarya'mıza ve ülkemize hayır olsun diliyorum" diye konuştu. 

“Şehirleşmeyi şehrin ruhu olarak görüyoruz” 
Kentsel dönüşümden bahseden Yüce, "Bir kentin oluşumu için kullanılan malzemeler, yapılan mimari tasarımlar o şehrin ruhunu yansıtır. Bizim kullandığımız çimento, demir ve taş bir şehrin ruhunu yansıtır. yanlış kullanırsan ruh mahsur olur. Doğru kullanırsan ruh memnun olur. Dolayısıyla biz şehirleşmeyi şehrin ruhu olarak görüyoruz. Kentsel dönüşüme teşvik ederek vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik olan projeleri önemsiyoruz, şimdiden hayırlı olsun inşallah" ifadelerini kullandı. 



“Hilal şeklinde yaptık” 
Yüce sözlerinin devamında, “Biz bunu Karadenize planladık nasip Sakarya’yaymış. Sakarya ve Türkiye bitki çeşitliliği açısından en zengin ülkelerden biridir. Türkiye tek başına bir çok tür bitkiyi barındıyor. İnşallah Sakarya’mızda doğal yaşam, sağlık vadisi içerisinde bu güzel doğada bitkilerle ve diğer ürünlerle ve arılarla tedavi merkezi oluşturuyoruz. Bu projeyi hilal şekinde yapıyoruz. Alt kat tedavi merkezi, üst kat konaklama merkezi. Bunun hemen bahçesinde bitki müzesi olacak. Burada kokularla tedavi merkezi de olacak. Gölet, bitki bahçeleri, engelliler rehabilitasyon merkezi ve engelliler için havuz, mini hayvanat bahçesi olacak” şeklinde konuştu.