Nüfusun artmasıyla birlikte trafik yoğunluğu da ciddi manada arttı. Özellikle akşam saatlerinde trafikte önemli yoğunluk yaşanıyor.

Buna bağlı olarak da sıklıkla trafik kazaları yaşanmaya başladı. En son dün akşam meydana gelen kaza herkesi korkuttu.

Yolcu taşıyan bir minibüse, özel otomobilin çarpması sonucu tam 20 insanımız çeşitli yerlerinden yaralandı.

Çarpışma sonucu devrilen minibüsün içinde bulunan yolcular tam anlamıyla “can pazarı” yaşadı.

Tek tesellimiz bu kazada can kaybı olmaması. Ancak bu teselli o yolda bir daha buna benzer bir kaza olmayacağı anlamına gelmiyor…

Duble yollar genelde trafik akışının kesintiye uğramadığı ve sinyalizasyon sisteminin nadir bulunduğu yollardır.

Aksi halde bu yollar duble yol olmaktan çıkar. Adım başı sinyalizasyon koyup ve etrafındaki işyerlerine giriş ve çıkışları iyi düzenlemezseniz kaza kaçınılmaz olur.

Nitekim Yenikent Duble Yolu’nda çok fazla sinyalizasyon bulunuyor. Hele “bas geç” türündeki sinyalizasyonlar sürücüler adına büyük tehlike arz ediyor.

Neden derseniz, bir kere o yolu sürekli kullanan, nerelerde ışık olduğunu biliyor. Kendisini de buna göre hazırlıyor.

Seyir halindeyken çok sık kullanılmayan “bas geç” ışıkları ki, daha önce bir taneydi şimdi iki oldular, fazla dikkat edilmiyor.

Dolayısıyla yeşil mi, kırmızı mı yandığı birçok sürücünün dikkatini bile çekmiyor. Ancak bir araç durunca da arkadan gelen sürücü zor anlar yaşıyor…

Sadece bu değil. Sağlı sollu bulunan işletmeler, akaryakıt istasyonları ve havuzgibi yerlerden çıkışlar tam anlamıyla “tuzak” gibi karşımıza çıkıyor.

Buralara girişler hadi neyse de, çıkışlar için gerekli yol düzenlemesi yapılmayınca araçlar aniden yola çıkıyor. Tabi sonrası malum, alsana bir kaza.

Nitekim dün akşam meydana gelen kaza da yan yana faaliyet gösteren, market, havuz, akaryakıt istasyonunun bulunduğu yerde meydana geldi…

Tabi en büyük vurdumduymazlık da duble yol üzerinde bulunan ve zaman, zaman velilerin “emniyet şeridine” araçlarını park ettikleri Şahin Okulları önünde yaşanıyor.

Defalarca yazmama ve dile getirmeme rağmen ne valilik, ne emniyet, nede belediyeler bu işe çözüm bulamadı. Veya bulmak istemedi.

Zira okulun belirli dönemlerinde “emniyet şeridi” boydan boya resmen özel araçlarla işgal ediliyor ve adeta kazaya “davetiye” çıkartılıyor.

Allah korusun bu vurdumduymazlık sürdüğü müddetçe bir gün o noktada büyük bir kaza meydana gelecek ve birçok insanın canı yanacak.

O yüzden gelin, yukarıda anlatmaya çalıştığım “duble yoldaki kaza noktaları” konusunda bir düzenleme yapın da, bir daha böyle üzücü kazalar yaşanmasın…