CHP İl Başkanı Ayça Taşkent, 9 Eylül’ün, CHP’nin de kuruluş günü olduğuna dikkati çeken ve CHP’nin, Büyük Atatürk’ün önderliğinde “Vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı tehlikededir” tespitiyle başlatılan Kurtuluş Savaşı’ndan doğduğunu belirtti.

Taşkent açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “CHP, kuruluşundan bu yana, aklın ve bilimin rehberliğinde bağımsızlığı, demokrasiyi, özgürlükleri ve bölünmez bütünlüğü savunmuş, Cumhuriyet ışığını Anadolu’nun her köşesine taşıma çabasında olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'nin teminatıdır. CHP, Atatürk'e ve O’nun devrimlerine gönül vermiş olanların partisidir. Misak-ı Milli sınırları için ülkemizin bölünmez bütünlüğünü savunan ve tüm kesimlere kucak açan CHP ilk zamanki ruhu ile yoluna devam etmektedir. Bugün Türkiye,  Cumhuriyetimizin temel değerlerinin erozyona uğratıldığı, demokrasinin, hukukun temel ilkelerinin yerle bir edildiği, kanun hükmünde kararnamelerle temel hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığı bir dönemden geçiyor. Buradan çıkışın yolu Cumhuriyet değerleridir, ilkeleridir. CHP, bu gidişatın durdurulması için tüm gücüyle çalışacak, Türkiye’yi içine sürüklendiği bu karanlık ortamdan çıkaracak, yurttaşlarımızla el ele vererek Cumhuriyetimizi aydınlık yarınlara taşıyacaktır. ‘Benim iki büyük eserim var biri Cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’  diyen Kurucumuz ve İlk Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını saygı ve şükranla anıyoruz. Eserlerini savunacağız ve yaşatacağız.

Çağdaşlaşma yolundaki yürüyüşümüzü ara vermeden devam edeceğiz. 9 Eylül 1923'de kurulan ve laiklikten ödün vermeyenlerin, Atatürkçü düşünceden ayrılmayanların, hukukun üstünlüğünden vazgeçmeyenlerin,ulusal birliğini koruyan ve Cumhuriyete olan bağlılığını her zaman, her yerde gösterenlerin partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 93.yıldönümünü kutluyor, başta kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm genel başkanlarımızı ve partimize emek veren tüm partililerimizi şükran ve saygıyla anıyoruz.”