Ak Parti İl Başkanlığında aday adaylığı için başvuruda bulunan Deribaş, “7 Haziran'da yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri Yeni Türkiye yolunda önemli bir eşiktir. Bu önemli süreçte milletimize karşı bir sorumluluğumuz olduğunu düşünerek, AK Partiden Sakarya Milletvekili aday adayı oldum. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç'a başvuru dilekçesini veren Mefail Deribaş, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi, “Sayın başkanım, değerli dava ve yol arkadaşlarım, basınımızın kıymetli temsilcileri, hanımefendiler, beyefendiler günlerdir buraya geleceğim bugünü ve anı düşünüyorum. Ülkeme, memleketime faydalı işler yapabileceğimi, yılların birikimi ve tecrübelerimi siyaset kulvarında da kullanabileceğime inandığım andan itibaren, AK Partiden Sakarya Milletvekili aday adayı olmaya karar verdim. Kendi kendime sordum; Bugün değilse ne zaman? İşte bu sorunun cevabı beni heyecanlandırdı. Bir soru daha sordum kendime, gelecekte Mefail Deribaş, sen ülken için memleketin için, düşüncelerini, projelerini, hayallerini neden söylemedin? Senin de memleketin için söyleyecek bir sözün vardı, ama neden bu konuda bir adım atmadın sorusuna gönül rahatlığı ve iç huzur ile cevap verebilmek için bu yola çıktım. 7 Haziran seçimleri Türkiye için önemli bir eşiktir. 7 Haziran'da yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri, yeni Türkiye yolunda önemli bir adımdır. Bu önemli süreçte bu ülkenin bir evladı olarak milletimize karşı bir sorumluluğum olduğunu düşünüyorum. Partimizin kurucusu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, partimizin Genel Başkanı, Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun 2023 vizyonu ile kimsesizlere kim olduğu, sessizlerin sesi olduğu için Ak Partiden ben bugün huzurlarınızda milletimi temsil etmek üzere Sakarya Milletvekili aday adayı olduğumu ilan ediyorum. Partime, liderime, Ak kadrolara güvendiğim için, inandığım için, bu gemiyi 2023 hedefine taşıyacağı için AK Parti diyorum. İnanmasaydık yola çıkmazdık. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

mefail_deribas2.jpg

MEFAİL DERİBAŞ KİMDİR?

Mefail Deribaş, 1953 yılında Sakarya’da doğdu. İlkokulu Sakarya’da bitirdikten sonra ailesi ile birlikte İsveç’e taşınarak ortaokul ve lise öğrenimini İsveç’te yaptı. Üniversite eğitimimi ekonomi alanında yine İsveç’te tamamladı. İsveç’te Türk Dostluk ilişkilerini arttırmaya yönelik, Dernek, Federasyon ve Konfederasyonların kuruluş çalışmalarında bulundu. İsveç’te yaşayan Beş yüz Bin Müslüman’ı İsveç Hükümeti nezdinde temsil etti. Mefail Deribaş 18 yıllık İsveç’teki eğitim ve çalışmalarının ardından Türkiye’ye dönerek Faysal Finans Kurumunun kuruluş çalışmalarında görev aldı. 5 yıl boyunca yönetici olarak görevini sürdürdü. Medya Sektöründe İslam Kadın ve Aile, İlim ve Sanat, Gül Çocuk ve Panzehir dergilerini yayınlayan Vefa yayıncılığın 5 yıl boyunca Genel Müdürlüğünü yaptı.

2005 yılında Türk Hava Yolları Rusya Federasyonu Koordinatörü ve Genel Müdürü olarak atandı. Türkiye’nin Dünyadaki en büyük markalarından biri olan Türk Hava Yollarının bugünlere gelmesinde büyük katkı sağlayan yöneticilerinden biri oldu.

Öyle ki; göreve geldiğinde Rusya’dan Türkiye’ye 7 olan uçak sefer sayısı 110’a, 60 bin olan yolcu sayısı 1 Milyon 200 bine ulaştı. Mefail Deribaş, 2008 yılından bu yana Türk-Rus İşadamları Birliği Yönetim Kurulu üyesidir. Türkiye ve Rusya’nın ticari ilişkilerinde, ülkemizden gelen Türk iş adamları ve sivil topum kuruluşlarının temsilcilerine, Rusya Federasyonu’nda büyük katkı sağlamıştır. Evli ve üç çocuk sahibi olan Mefail Deribas İsveççe, İngilizce ve Rusça dillerini konuşmaktadır.