Programı kapsamında Erenler Çaybaşı Yeniköy Mahallesi’nde esnaf ziyaretleri gerçekleştiren, vatandaşlar ile bir araya gelen Hacıeyüpoğlu, günün devamında Sakarya Büyükşehir Belediyesi SAMEK Kursiyerlerinin Yılsonu Sergisi açılış töreninde de yerini aldı.

“Millet iradesini yok sayıyorlar”

Günü Serdivan’da İstiklal ve Arabacıalanı Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek tamamlayan Milletvekili Adayı Recep Hacıeyüpoğlu, Sakarya’da muhalefet partilerinin durumunu çaresizlik olarak değerlendirdi. Hacıeyüpoğlu, “Yapabildikleri yalnızca AK Parti’yi gayrimeşru kılabilme çabasıdır. Bunu da ‘AK Parti’nin otoriterleştiği’ yönündeki altı doldurulamayacak iddialarla öne sürüyorlar. Milletin iradesine, AK Parti’nin meşruiyetine darbe vurabilme ümidindeler. İnşallah Pazar günü tüm bu hesapların geri tepeceğine hep birlikte şahit olacağız” diye konuştu.

“Derdimiz Sakarya ve Türkiye’dir”

Hacıeyüpoğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “1982 Anayasasında Cumhurbaşkanı’nın yetkilerinin nasıl düzenlendiğine bakalım. Bir de ABD Başkanı Obama’nın yetkilerini inceleyelim. Madde madde ele aldığımızda Sayın Cumhurbaşkanımızın daha geniş yetkilere sahip olduğu sonucuna ulaşırız. Bizim derdiğimiz yetki değil; bizim derdimiz daha güçlü bir Serdivan, daha etkin projelerle buluşan bir Sakarya’dır. Biz demokrasisi, ekonomisi, vizyonu ve misyonuyla yeni Türkiye için mücadele veriyoruz. Hedefimiz yetkiyle değil, milletimizle yürümektir. Muhalefetin ıskaladığı konu bu.”