Kısa bir şehir turunun ardından Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden İhsanoğlu’nu, SATSO Başkan Yardımcıları Orhan Yılgenci ve Günay Güneş karşıladı.

Ali Coşkun Konferans Salonunda SATSO üyelerine konuşan İhsanoğlu, Sakarya'nın özelliklerinden bahsederek, “Burada o savaşın kahraman kumandanı Mustafa Kemal paşa meşhur vecizesini söylemiştir, 'Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır'. Sathı müdafaa vatanın bütünüdür. İstiklal Savaşında tahta arabalar üreten Sakarya bugün tanklar, arabalar, otobüsler ve ileri sanayi ürünleri üretmeye başlamıştır” dedi.

Devletin tepesinde kavga ve taraflılık olmaması gerektiğinin altını çizen İhsanoğlu, "Devletin tepesine siyasi özel gündemle çıkılmaz. Siyasetin yeri partilerdir, siyasetin yeri meclistir. Ve orada kurulacak olan hükümet veya kurulmuş olan hükümet o meclisten aldığı yetkilerde icra gücünü sahip olarak memleketine hizmet edecektir. Bir de biz Cumhurbaşkanlığında siyaset olmasını istemiyoruz” diye konuştu.

ihsanoglu_sakaryada2.jpg

İhsanoğlu, Turgut Özal ile Süleyman Demirel’in cumhurbaşkanı olduktan sonra siyaseti bıraktıklarını da dile getirerek, “Dünyanın hiçbir yerinde hem başbakan olacaksınız, hem parti başkanı olacaksınız, hem de devlet başkanı olacaksınız. Bu olmaz” dedi.

SATSO’nun ardından SESOB’u ziyaret eden İhsanoğlu, kanaat önderleriyle bir araya geldi. /İHA

ihsanoglu_sakaryada3.jpg