Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sakarya’ya teşekkür ziyaretinde bulunacağını ifade eden Tever, “Sayın Cumhurbaşkanımız, 31 Mart seçimleri sonrasında yaptığımız görüşmede teşekkür için ilk geleceği illerden birinin Sakarya olduğunu söylemişti. Önümüzdeki ay içerisinde inşallah kendilerini Sakarya’mızda ağırlayacağız” dedi.

İl Başkanı Yunus Tever yaptığı açıklamada, “Ülkemizin en önemli gündemi Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi ekonomi ve güvenlik konularıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız, Bosna ziyaretinden sonra ekonomi ile ilgili önemli müjdeler verecek kanaatindeyim. Biliyorsunuz ki meclis bu hafta da yoğun bir şekilde çalışacak ve 15 Temmuz özel oturumu sonrası tahmin ediyoruz ki tatile girecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın yurt dışı ziyaretlerinden sonra 31 Mart yerel seçimlerinde başarılı olan illerden başlayarak bir Anadolu turu yapması planlanıyor. 31 Mart seçimlerinde tüm kadrolarımız ile birlikte ciddi bir başarı sağlamıştık ve bu başarı sonucunda Sayın Cumhurbaşkanımızın övgüsüne mazhar olmuştuk. Resmi Sakarya il ziyareti ile bu başarı daha da perçinleşecek ve şehrimiz Sayın Cumhurbaşkanımız ile hasret ve özlem giderecektir. Bizler de o özel günü sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

İl Başkanlığında yapılan istişare ve değerlendirme toplantısına da değinen Tever, “AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ali İhsan Yavuz’un Başkanlığında; Milletvekillerimizin, İlçe Başkanlarımızın ve Belediye Başkanlarımızın katılımıyla sonra derece verimli bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik. 31 Mart seçimlerinden sonra gerek Genel Başkan Yardımcımızın yenilenen İstanbul seçimlerinde hâsıl olan görevi, gerekse bizlerin de teşkilat olarak özelde yaptığı seçim çalışmalarından dolayı bir türlü bu tarz koordinasyon toplantıları için zaman bulamamıştık. Böylesi bir koordinasyon toplantısına teşkilatımızın ihtiyacı vardı ve bundan sonra da inşallah her ayın ilk haftası bu tarz istişare ve değerlendirme toplantılarına mutat bir şekilde devam edeceğiz. Tabii toplantıda Sakarya’mızda devam eden devlet yatırımlarının ne aşamaya geldiği, vekillerimizin meclisteki çalışmaları, belediyelerimizin gerçekleşen ve devam eden projeleri ve ilçe başkanlarımızın teşkilat çalışmaları gibi birçok önemli hususu irdeleme ve üzerine değerlendirme yapma fırsatı bulduk. Sakarya’mızın birçok meselesine toplantımızda değinerek bu süreçlerdeki yol haritamıza ilişkin tespit ve önerilerde bulunduk. Biz AK Parti olarak üzerimize düşen tüm görevin ve beklentilerin farkındayız. Hemşerilerimizin AK Partimize olan güveni tam, verilen her bir sözün de arkasındayız, bugüne kadar nasıl ki verilen her söz yerine geldi, bunlar da Allah’ın izniyle gelecektir, hiçbir kimsenin şüphesi olmasın. Tüm bu yaşanan küresel senaryoların ışığında, her türlü engelleme ve ekonomik yaptırımlara rağmen çalışmaya işbirliği içerisinde devam edeceğiz” dedi.

Yerel yönetimler bölge toplantısı Bursa’da yapılacak

Eylül ayı başında AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenleyeceği Yerel Yönetimler Bölge Toplantısının Bursa’da yapılacağını ifade eden Tever, “6-7-8 Eylül tarihleri arasında bir aksilik olmadığı takdirde mutat yapılan yerel yönetimler bölge toplantısı için tüm belediye başkanlarımızla birlikte Bursa’da olacağız. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin başkanlığında yapacağımız kampta belediye başkanlarımızın çalışmaları, partimizim yerel yönetimler vizyonu ve belediyelerimizin projeleri üzerine değerlendirmelerde bulunacağız. AK Parti her zaman olduğu gibi hizmet çıtasını daha da yükseğe çıkarmanın, yol haritasını ortak akılla sürdürmenin gayreti içerisindedir. Bu tarz toplantı ve kampları çok önemsiyor ve sonunda önemli çıktılar sağladığına inanıyorum” diye konuştu.

15 Temmuz şehitleri 3. yılında anılacak

Başkan Tever son olarak, “2016 yılının 15 Temmuz’undaki hain darbe girişimini canları pahasına önleyen kahraman şehit ve gazilerimiz, üçüncü yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de Valiliğimizin koordinasyonunda çeşitli programlarla anılacak. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü etkinlik ve programlarına tüm Sakaryalı hemşerilerimizi bekliyor ve davet ediyorum. AK Parti olarak bizde o günkü gibi yine meydanlarda haklımızla birlikte olacağız. Rabbim birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daim eylesin. İnşallah ülke olarak böylesi bir saldırı ve olağanüstü durumla bir daha karşı karşıya kalmayız” dedi.