CHP’liler, Sakaryalıların Kadir Gecesi’ni kutlamak için iftardan sonra Çark Caddesi ortasına bir stant kurdu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği stantta, kandil simidi ve dondurma ikramı yapıldı.

Kadın ve çocuklarla yakından ilgilenen milletvekili adayları, vatandaşların Kadir Gecesi’ni kutladı, “bu hayırlı günlerin, ülkemizde huzura, kardeşliğe vesile olması” temennisinde bulundu.

Emeklilere nefes aldıracağız

CHP’liler sabah saatlerinde esnaf ve vatandaş ziyaretlerini de devam ettirdi. Ziyaretlerde vatandaşların Kadir Gecesi’ni tebrik eden CHP’liler, Sakarya ve Türkiye projeleri hakkında halka bilgi verdi. Bu sırada sokakta emeklilerle sohbet eden Milletvekili Engin Özkoç, emeklilerin ortak derdi olan geçim sıkıntısını sona erdirecekleri sözü verdi.

Özkoç, “1 milyonluk Sakarya’da 160 binden fazla emekli bulunuyor. Sakarya’da 7 kişiden 1’ini emekliler oluşturuyor. Emeklilerin aldığı maaş ortada. Biz, bu insanlarımızı, açlık sınırındaki hayattan kurtarmadan sosyal refahtan bahsedemeyiz” dedi.

Erdoğan sözünü tutmadı, biz tutacağız

Özkoç, sözlerine şöyle devam etti; “Halkın iktidarında, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren en düşük emekli maaşı; bin 500 lira olacak. Emeklilerimiz bayramlarda, rahat yüzü görsün diye biz 3 yıl önce dile getirmiştik, hatırlarsınız. O zaman, iktidarda olanlar ‘devletin parası mı var’ diyerek üzerimize saldırmışlardı. Bugün bizim yolumuza girdiler, ancak onu da tam beceremediler. Recep Tayyip Erdoğan, bin lira için emekliye söz verdi, bölük pörçük ettiği düzenlemeyle, o sözü de layıkıyla yerine getirmedi. Ama merak etmeyin, biz verdiğimiz sözün arkasındayız, tam anlamıyla yerine getireceğiz; CHP iktidarında, her emeklimizin Ramazan ve Kurban Bayramında birer maaş ikramiyesi olacak. Maaşlar arasındaki uçuruma da son vereceğiz. Adil bir intibak yasasıyla katsayı ve gösterge sistemini yeniden düzenleyeceğiz. Milli gelir artıyor deniyor, büyüdük deniyor, biz bir şey anlamıyoruz. Emeklinin, işçinin, memurun hayatında hiçbir şey değişmiyor. Büyüme, bize göre rakamdan ibaret kalıyor. Halkın iktidarındaysa böyle olmayacak; ekonomi büyüyorsa, vatandaşın cebi de büyüyecek. Emeklilerimize, milli gelir artışından refah payı vereceğiz. Maaşlarında artış sağlayacağız. Bugün bir emekli hastaneye girip çıktığında, 14 kalemde katılım payına maruz kalıyor. Bunu kaldıracağız. Emekliler, muayene ve ilaç katılım paylarını ve fark ücretlerini ödemeyecek. Bugün emeklilerimizin tek sosyal hayatı hastane, pazar ve park yeri. Biz emeklilerimizin, Avrupa’daki emekliler gibi ülkelerini, dünyayı dolaşmalarını istiyoruz. Koşturdukları yılların acısını çıkarsınlar, keyif alsınlar, gün yüzü görsünler istiyoruz. Bunun için projelerimiz var; Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB iş birliğiyle emeklilerimize çok makul ücretlerle gezi ve tatil olanağı sağlayacağız. İkincisi; 65 yaş üzerindeki tüm vatandaşlarımıza, kültür, sanat ve spor etkinlikleri ücretsiz olacak. Her yaştan, her insanımızın yüzünü güldürecek bir Türkiye yaratacağız. Türkiye büyük devlet; imkanımız da zenginliğimiz de çok. Yeter ki halka yaymasını bilelim, rantiyeye değil, insanımıza hizmet etmek isteyelim. Biz istiyoruz. Hazırız. Yetki verin birlikte başaralım.”