İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve İl Başkanı Ayça Taşkent, Roman vatandaşlarının yoğun olduğu mahallelerde saha çalışması yaptılar. Sapanca, Arifiye, Geyve, Pamukova, Taraklı, Adapazarı ilçelerini kapsayan çalışmalarda referandum çalışmaları kadar vatandaşların sorunları da konuşuldu.
Yaşadıkları sorunları Milletvekili Özcan Purçu’ya aktaran vatandaşlar, çözüm beklediklerini belirttiler. Bu amaçla yerel yetkililerle görüşen Purçu, sorunların takipçisi olacağını belirtti. Özellikle Sapanca’da Kestanelik bölgesinde yaşanan durum için  İlçenin Kaymakamı ve Belediye Başkanıyla görüşme yapan Purçu; ”Sorunların görmezden gelinerek, öteleyerek, sadece vaatlerle çözüm olmaz. Geleceğimiz için yoksulluğumuzun kader olmaması için hayırları çoğaltacağız” dedi.
CHP İl Başkanı Ayça Taşkent ise; Milletvekili Özcan Purçu ile çok verimli bir çalışma yaptıklarını, vatandaşlara neden hayır demelerinin gerekçelerini anlattıklarını ve bu tür bilgilendirme çalışmalarının yoğun bir şekilde devam edeceğini belirtti.