Toplantıda katılımcılara hitaben konuşan CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır, “Göreve geldiğimizde hedefimizin yerel seçimler olduğunu belirtmiş, bu yönde bir yönetim listesi oluşturduğumuzu üyelerimize açıklamıştık. Bugün görmekteyiz ki belediye meclis üyesi aday adayları ilçelerinde çalışmaya başlamışlar, bundan mutluluk duyuyoruz. Örgütümüze sözümüz vardı; ilk hedefimiz tüm ilçelerde belediye meclis üyemiz olacak demiştik. Bunun bugün itibarıyla başarıya ulaşacağını görmek bizleri mutlu etmektedir.

Bundan sonra en önemli görevimiz başlıyor. Sakarya’yı Sosyal Belediyecilik anlayışıyla buluşturmak. Örgütlerimizde bu inançla ve azimle çalışmaları bizleri mutlu etmektedir.

İlçe Başkanlarımızla yaptığımız toplantıda da örgütlerimizin hazır olduğunu gördük. Bizler Ekim ayı içerisinde Belediye Başkan Aday Adaylarını değil, en az dört-beş İlçemizde Belediye Başkan Adayımızı açıklamak istiyoruz.

Ekim ayı içersinde İlçelerimizin en az dört-beş inde Belediye Başkan adayımızı açıklayacağız.

Kasım ayı içersinde de tüm ilçelerimizin Belediye Başkan Adayları ile sahada gece gündüz çalışmaya başlayacağız. Siyaseti İş olarak değil, topluma hizmet anlayışı ile buluşturmaya kararlıyız.

Sakarya’mız her şeyin en güzeline layıktır, maalesef bir milyon nüfusa ulaşmamıza rağmen halihazırda küçük bir ilçe konumundan çıkamadık. Her alanda yapbozdan başka bir şey yapılmıyor. Yeni yapılan birkaç parktan başka övünecek bir şeyimiz yok. Yıllardır söz verilmesine rağmen Adapazarı Trenini şehir merkezine getiremedik. Türkiye’de nüfusa oranladığımızda en çok borçlu belediyemiz Sakarya Büyük Şehir Belediyesi. Alt yapı yapıyoruz diyerek kandırılmaya devam ediyoruz, yer altına tüneller kazdık sanırsınız, su ve kanalizasyon sorunlarının hala çözülmediği bir ilimiz var.

Genel seçimler öncesi bin yataklı şehir hastanesi maketini gördük. Bu maketi bir daha gören yurttaşımız var mı? Böyle bir yatırım için hiçbir yerde bir plan göremezsiniz.

Ahmet Faik Abasıyanık (AFA) tadilat yaptınız, milyonları harcadınız, sonra ise yıktınız. Sakarya’ya tiyatro lazım değil sizce, Sakarya’da sanatsal bir gösteri yapılmayalı aylar oldu. Vadiye yol açıp, çakıl dökmek en kolayı, sonra vadimiz oldu, sağ olun.

Raylı sistem istiyor Sakaryalı yurttaşlarımız, Yenikent’ta ( Karaman, Camili, Korucuk ) her yurttaşımızın arabası yok, bir saat sürüyor şehir merkezine gelmek. Bunları hiç dolmuşa binmediğiniz için bilemezsiniz.

Yurttaşlarımızla her daim buluşan, Halkın istediği doğrultuda çalışma yapan, Mahalle konseyleri kuran, Mahallenin önceliklerini mahallede yaşayanlara sorarak karar veren ve yapan Belediye Başkan adaylılarımıza şimdiden hayırlı olsun diyorum. Ekim ayı içersinde alanları çıkacak Adaylarımızın her daim destekçisi olacağız” dedi.