Gerçi bize yabancı bir isim değil ama özellikle CHP seçmeninin Ekmeleddin İhsanoğlu ismini uzaktan yakından duyduğunu sanmıyorum.

Sadece CHP değil. MHP’de de birçok ismin Ekmeleddin İhsanoğlu ismini tanımadığını düşünüyorum.

Baksanıza MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bile Ekmeleddin İhsanoğlu diyemedi de, “Ekmaleddin” gibi garip bir isim telaffuz etti…

Ne diyelim. CHP ve MHP’ye hayırlı olsun diyeceğim ama görünen o ki her iki partide de bu isme tepki var.

MHP içinde ufak tefek “homurdanmalar” duyulsa da teşkilat sanki “şimdilik bekle gör” taktiği izliyor.

Ancak CHP için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Milletvekilleri başta olmak üzere partinin ileri gelenleri şimdiden “bayrak açmış” gibi gözüküyor…

En önemlisi de CHP seçmeninde tam bir “hayal kırıklığı” yaşanıyor.  Bunu nerden çıkardığımı soracak olursanız “sosyal medya” şahidimdir.

Zira en ufak bir şeyde ortalığı yıkan ulusalcı ve Kemalist kesimin ağzını bıçak açmıyor. Adeta “dillerini” yuttular.

CHP ve MHP’nin “çatı aday” diye çıkardıkları Ekmeleddin İhsanoğlu ismini ağızlarına bile almıyorlar…

Haklarını yemeyelim. Bazı ulusalcı ve Kemalist kesim daha ilk günden Ekmeleddin İhsanoğlu ismine açıkça tavır koydu.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun bazı isimlerle çektirdiği fotoğrafların altına çok ağır ifadeler ve yorumlar yapanlar azımsanacak gibi değil.

Ne gün görmemiş hakaretler, ne ifadeler, zannedersiniz ki Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP ve MHP’nin değil de AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı…

Öte yandan kendini biraz aykırı bulup CHP zihniyetine yatkın gören isimler ise “sosyal medyada” ne yapacağını şaşırmış durumda.

Önüne gelen her fotoğrafı, “montajlı ses kasetlerini” büyük bir zevkle “sosyal medyada” yayanlarda “tık” yok.

Sanki CHP ve MHP “çatı adayını” açıklamamış gibi Ekmeleddin İhsanoğlu ismini görmezden ve duymazdan geliyorlar…

Anlaşılan CHP seçmeni tam bir “utanç” içinde! Sanki partileri Ekmeleddin İhsanoğlu ismini açıkladıktan sonra yerin dibine geçtiler.

Belli ki, Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir isim CHP seçmeninin içine sinmedi. Bu yüzden de neredeyse “sosyal medyaya” çıkmaya bile yüzleri kalmadı.

Zira CHP seçmeni şimdilerde kendi hesaplarından birbirleriyle “tatil yeri” paylaşıyor. Yani Ekmeleddin İhsanoğlu CHP seçmenini hiç ilgilendirmiyor.

Anlaşılan “CHPekMHPeleddin İhsanoğlu” şimdiden “fiyasko” oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı hayırlı olsun…