Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ecevit Keleş, il yönetimi ve beraberindeki partililer Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’ni ziyarette bulundu.

“CHP HALKLA BÜTÜNLEŞİYOR”

Ziyarette Sakarya’nın her kesimiyle kucaklaşmaya çalıştıklarını ifade eden İl Başkanı Ecevit Keleş, “Gece gündüz demeden Sakarya’yı adım adım geziyor, halkımızla kucaklaşıyoruz. Halkımızın bize ihtiyacı var. Bizler, halkın yaşam sigortasıyız. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan liderimiz, Mustafa Kemal Atatürk de askerdi. Kuva-i Milliye gerçekleştirilirken halkla bütünleşerek bunu gerçekleştirdi. Bugün yaşananlar cumhuriyet tarihimizin en zorlu süreçlerini göstermektedir. Bu bir projedir. Askeriye yok ediliyor, ahlak yok oluyor, birlik beraberlik yok ediliyor. Bu ülkede ahlak elden gidiyor diyen Başbakan’ın 10 yıllık iktidarı boyunca fuhuş, yüzde iki bin artış göstermiştir. Boşanma oranları artmakta, bir ülkenin temeli olan aile yapısı yok olmaktadır” dedi.

STK’LAR DEMOKRASİ İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIR

Sivil toplum kuruluşlarına da sürekli ziyaretlerinin sürdüğünü ve her konuda fikir alış verişinde bulunduklarını belirten Ecevit Keleş, “Sivil toplum kuruluşlarının kağıt üzerinde olmasını istemiyoruz. STK’lar demokrasi için hayati önem taşımaktadır. Seslerinin daha gür çıkmasını, yanlışa yanlış doğruya doğru demelerini diliyoruz. CHP belediyelerinde STK’ların oy hakkı olacağını her daim belirtmekteyiz. Buna odaları, dernekleri de katacağız” diye konuştu.

BİRLİK BERABERLİK

Ziyaretten memnuniyetini belirten Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği İl Başkanı Mecdi Cengiz, dernek hakkında bilgi aktararak konuşmasına devam etti. Cengiz, “Sizleri takip ediyoruz, performansınız yüksek. Türkiye’de artık siyaset üstü bir durum söz konusu. Ülkemizde birlik beraberliği sarsan durumlar söz konusu. Ülkemizde Türk kimliğini kaldırmak amacıyla söylemler geliştiriliyor.  Güneydoğu bölgelerinde bulunan eli kanlı terör örgütü liderinin halka hazmettirilmeye çalışıldığını görüyoruz” dedi.