CHP’de 81 İl Başkanı adına yapılan açıklamada, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasında söylediği sözlerin sonuna kadar arkasındayız” denildi.

TOPLANTI YAPILDI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl başkanları Ankara’da toplandı. Toplantıya CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş’te katıldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan toplantıdan sonra 81 İl Başkanının katıldığı basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulan ve “CHP’liler olarak temel hedefimiz AKP ve onun baskıcı uygulamalarıyla mücadele etmektir. Bizler için mücadele içe değil dışa, AKP’ye, dönüktür” görüşüne de yer verilen açıklama önemli ifadeler kullanıldı.

SALICI OKUDU
Ankara İl Başkanı Zeki Alçin’in konuşmasından sonra, 81 İl Başkanının onayıyla hazırlanan ortak açıklamayı okuyan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın kamuoyuna açıkladığı sözleri Sakaryalılarla paylaşan Ecevit Keleş, “Son günlerde, parti içi tartışmaları gerekçe göstererek Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan söylemleri izliyor, tüm CHP’liler gibi, itibar etmiyoruz. Genel Başkanımıza, onun, özgürlüğü ve değişimi esas alan vizyonuna dün olduğu gibi bugün de sahip çıkıyoruz” dedi.

CHP İKTİDARA HAZIRLANIYOR
Ecevit Keleş şunları kaydetti, “Ülkemiz kırılgan bir süreçten geçmektedir. Üniversitesiyle, yargısıyla, sanat ve iş dünyasıyla, emekçileriyle, en son avukatlarıyla tüm toplum baskı altındadır. Komşu ülkelerle gün geçtikçe daha büyük sorunların eşiğine geliyoruz. Ülkemizi batıdan kopararak otoriter devletlerin işbirliği örgütüne dahil etme niyeti ortadadır. Temel bir dış politika tercihimiz değiştirilmektedir. Halka hizmet götürmeye çalışan belediyelerimiz basılmaktadır. İktidarın düzenli saldırıları belediyelerimizi itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Böyle bir ortamda, Türkiye’yi düze çıkaracak, AKP’nin yarattığı statükoyu özgürlükçü bir anlayışla değiştirecek tek güç CHP’dir. CHP iktidara hazırlanan bir Türkiye partisidir. Bu iktidar yürüyüşünde, CHP’yi iktidar hedefinden uzaklaştıracak her girişim, Türkiye’ye yapılmış en büyük kötülüktür. Buna izin verilemez, vermeyeceğiz.”

BİRİLERİ SUS MU DEDİ?
Başkan Ecevit Keleş açıklamasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun değindiği İsrail’in Suriye’yi vurması konusundaki görüşlerine de yer verdi. Ecevit Keleş, ”İsrail, Suriye’yi vurdu. Aradan üç gün geçti, üç gün. Hükümetin görüşü belli mi? Bir şey söyledi mi hükümet? Daha düne kadar ‘Suriye bizim işimizdir’ diyen kişi, Suriye bombalandığında neden sesini çıkarmıyor? Bu ülkenin Başbakanı, Dışişleri Bakanı yok mu? Bombalanan yer acaba başka bir ülke mi? Komşumuz, burnumuzun dibinde. Burada militan yetiştirip oraya gönderiyorsun sen. Eline silah veriyor, ‘Kardeşini öldür’ diyorsun. Daha düne kadar ‘one minute’ deyip siyaset yaptın. Şimdi birileri sana ‘sus’ mu dedi, sesini kesiyorsun? Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı bu noktada olamaz” diye konuştu.