Günün İlk ziyaretini Adapazarı İlçesine yapan Heyeti, Adapazarı İlçe Başkanı Fatma Kurtuluş, İlçe Yöneticileri ve partililer karşıladı. Basına kapalı yapan toplantıda yerel yönetim sorunları ve uygulanacak planlar konuşuldu.

Sırasıyla Erenler, Serdivan, Arifiye, Sapanca ilçe örgütlerini de ziyaret eden heyet, ilçe başkanları ve yöneticilerle belediye başkan aday adayları ve seçim stratejileri hakkında görüş alış verişinde bulundu.

Geç saatlerde Sakarya’dan ayrılan heyetin şehirle ilgili hazırlayacağı raporu pazartesi günü Genel Merkeze teslim etmesi bekleniyor.

Ziyaretlere katılan Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan yaptığı değerlendirmede, “Bu hafta Türkiye’nin 44 ilinde aynı çalışma yapılıyor. Belediye başkan adaylarımızı Ekim ayından başlayarak Kasım ayı sonuna kadar açıklamak istiyoruz. Sakarya için üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız. Her ilçenin durumu değişken. Örgütlerimiz gereken çalışmaları yapmışlar, bizler de bunu rapor olarak Genel Merkezimize sunacağız” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ise, “Örgütlerimizi ziyaret ettik, yapılan çalışmaları inceledik, belediye başkan aday adayları ile görüştük. İlçe örgütlerimiz adaylarını ister önseçimle, eğilim yoklaması ya da anketle belirler. Bizler buna müdahil olmayız. İlçe örgütlerinin belirledikleri adayları ve yöntemi İl Başkanlığımız onay verdikten sonra bizler de kabul ederiz. Önseçimden çıkmış bir Milletvekiliyim, fakat yerel seçimlerin dinamikleri farklı, son karar örgütümüzündür. Verimli bir çalışma yapıldı. İl Başkanımız istediği takdirde tekrar burada olmak ve adaylara güç vermek isterim. Başarılı olmak için üzerimize ne görev düşüyorsa yapacağız” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır da, “İki gün süren verimli bir çalışma yapıldı. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Gülizar Biçer Karaca ve Milletvekilimiz Tahsin Tarhan’a teşekkür ediyorum. İki gün hiç dinlenmeden, aralıksız örgütümüzde görev alan İlçe Başkanlarımızı, Yöneticilerimizi, üyelerimizi ve Büyükşehir Başkan Aday Adaylarımızı, Belediye Başkan Aday Adaylarımızı dinlediler. Zamanı elimizden geldiğince verimli kullanarak müsait olan dört-beş Sivil toplum kuruluşunu da ziyaret ettik. Kendilerine Sakarya’mızın sorunlarını ve çözüm önerilerimizi ilettik. En yakın zamanda tekrar aramızda olmalarından onur duyarız” dedi.