Partililerin yoğun ilgi gösterdiği ziyarette konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Doğu ve Güneydoğu’da CHP’nin tek milletvekili olarak terör sorunlarıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için Sakarya’ya geldiğini belirtti.

 “Terör ulusal bir sorundur”

Türkiye’nin terör yüzünden son 32 yılda birçok maddi ve manevi kayıp yaşandığının altını çizen Erol, terör sorununun ulusal bir sorun olduğunu kaydetti. Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, “Ülkelerin ulusal politikaları vardır. Ülke menfaatleri için uygulanır. Hükümetlere ve döneme göre değişmez. Terör sorunu ulusal bir sorundur. Hükümetin tek başına çözebileceği bir durum değildir. Sorunun çözümü üniter yapıyı tartışmadan tüm tarafların katılımıyla yapılmalıdır” dedi.

 “Türkiye’nin 81 ili terör bölgesidir”

Hükümetin Suriye politikası yüzünden PKK terör örgütünün insan kaynağı sorunu yaşamadığını öne süren Erol, terör olayları konusunda kaygısı olduğunu dile getirerek, “Sığınaktaki terör örgütü üyeleri ay sonunda bulundukları yerlerden çıkarlarsa korkarım ki bugünleri arayacağız. Daha büyük felaketler yaşayabiliriz. Türkiye’nin 81 ili terör bölgesidir. Yalnızca Doğu ve Güneydoğu değildir. Bu iş askeriye ve polisiye tedbirlerle kökten çözülmez” diye konuştu.

Doğu ve batıdaki annelerin acısının, duygusunun anlatılabilmesi halinde terör sorununa çözüm üretilebileceğini belirten Erol, “Bu sorun, bir hükümetin, bir siyasi oluşumun, siyasi partinin çözebileceği sorun değil. Çünkü 32 yıl boyunca bütün siyasi partiler iktidar olmuş, 6 cumhurbaşkanı, 10 başbakan, 11 genelkurmay başkanı, 20 hükümet değişmiş ama çözüm bulunamamış” dedi.


“Terör 32 yıl boyunca sürüyor”

Erol, modern ve çağdaş devletlerin, vatandaş haklarını ve ülkenin menfaatini koruyabilmesi için ulusal politikalarının olduğunu vurgulayarak, “Bizim de bu meseleye adını ne koyarsanız koyun terör, kürt meselesi deyin bu sorun Türkiye için ulusal bir meseledir. Ve biz bunu ulusal bir sorun olarak görmeliyiz. Mecliste bu işin çözümüyle ilgili siyaset üretmeliyiz” şeklinde konuştu.

Parlamentoda kurucu değerler ve üniter devlet yapısının asla tartışmaya açılmaması gerektiğini vurgulayan Erol, şunları kaydetti; “Onun dışında bu sorunun çözümüyle ilgili tüm siyasi partiler her şeyi konuşabilmeli, tartışabilmeli. Eğer tartışamazsak, konuşamazsak, gündeme getiremezsek bugünleri arayabiliriz. Ben o korku ve kuşkuyu yaşıyorum. Artık Doğu ve Güneydoğu terör bölgesi değil, Türkiye’nin 81 kenti terör bölgesi. Doğu milletvekilleri bu sorunu batıdaki insanlara anlatabilmeli. Batı milletvekillerimiz de doğu illerini gezerek şehit ailelerinin acısını, ıstırabını anlatabilmeli. Eğer bunu yapabilirsek, başarabilirsek biz bu sorunun çözümüyle ilgili CHP olarak bir katkı verebileceğimizin inancı ve düşüncesindeyim. İnsanlar birbirlerinin acılarını bilebilmeli, çünkü acının dini, ırkı, mezhebi olmaz. Allah kimsenin evine ateş düşürmesin.”/ www.adagundem.com