İl Başkanı Erdoğan Isır, 24 Haziran seçimlerinin ardından gündeme gelen CHP'de olağanüstü kurultay çağrılarına Sakarya İl Örgütü olarak destek verdiklerini dile getirdi.
Isır yaptığı açıklamada, Sakarya Kurultay Delegeleri, il yöneticileri, ilçe başkanları ve üyelerle bir haftadır genel seçimi değerlendirmek üzere toplandıklarını söyledi. Isır, "Cumhurbaşkanı adayımızın Muharrem İnce olması konusunda isteklerimiz vardı. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu üyelerimizden gelen istekleri görmüş ve Sayın Muharrem İnce’yi Cumhuriyet Halk Partisinin Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklamıştır. Toplumumuza yeni bir heyecan, sinerji geldiği toplumun tüm katmanları görmüştür.
Cumhuriyet Halk Partisi'nde demokratik tepkiler, eylemler bu partinin doğasında vardır. Benim tüm üyelerden ricam hiçbir şekilde hakarete varmadan, saygısızlık yapmadan eleştiride bulunabilmeleridir.
24 Haziran seçimlerinde tüm örgütümüz her kulvarda yapılması gereken çalışmayı yapmış, fakat arzuladığımız sonuçları elde edememiştir. Fakat Cumhuriyet Halk Partimizde ve Türkiye'de 24 Haziran seçimlerinde en başarılı ismin Muharrem İnce olduğu bellidir. Bizler her daim açık ve şeffaf olmaya çalıştık. Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı ve Sakarya’mızın 14 Kurultay delegesi adına arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıdan çıkan sonuç şudur ki; Muharrem İnce’nin Türkiye’de umut olmaya devam edeceğine, Cumhuriyet Halk Partisinin geleceğinin Muharrem İnce ile iktidarda buluşacağına inanıyoruz.
Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, partimize çok şey katmış, gece gündüz tüm mesaisini partimizin başarısı için harcamıştır. 24 Haziran seçim öncesi de demokrasi adına yaptıkları tarih boyu unutulmayacaktır.
Partimizin geleceği için, Genel Başkanımızın partimizi olağanüstü Kurultaya götürmesini bekliyoruz" dedi.